МВФ рекомендував уряду РФ не втручатися в ситуацію на фондовому ринку, підтримувати банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ рекомендував уряду РФ не втручатися в ситуацію на фондовому ринку, підтримувати банки

Фондовий ринок
315
Міжнародний валютний фонд (МВФ) рекомендував уряду РФ утримуватися від втручання в ситуацію на фондовому ринку і підтримувати банківську ліквідність, повідомив голова місії МВФ по Росії Пол Томсен на прес-конференції в центральному офісі агентства "Інтерфакс" у четвер.
"МВФ рекомендував уряду РФ не вживати заходів держвтручання на фондовому ринку. Це може затримати і спотворити коректування ринку, підсилити волатильність", - сказав він.
На думку МВФ, уряд повинен вживати заходи, направлені на підтримку ліквідності банківської системи.
МВФ вважає, що заходи, уже прийняті ЦБ РФ і Мінфіном, є правильними і своєчасними. Томсен вважає, що фрагментарність міжбанківського ринку являє собою серйозну проблему, при цьому офіційним органам удалося знайти гарний баланс між наданням ліквідності великим і системоформуючим банкам, з одного боку, і наданням безпосередньої підтримки всім банкам шляхом зниження нормативів обов'язкових резервів, - з іншого.
На думку МВФ, великі відтоки капіталу через банківську систему будуть сигналом того, що підтримка ліквідності стає надмірною.
Крім того, МВФ очікує, що до кінця 2008 року і в 2009 році буде відбуватися помітне уповільнення зростання обсягів кредитування (у порівнянні з темпами, які були надмірними).
У зв'язку з цим МВФ застерігає проти спроб перешкодити цьому уповільненню шляхом розміщення усередині країни коштів Фонду національного добробуту. Як тільки довіру буде відновлено, банки знову зможуть одержувати на внутрішньому та зовнішньому ринках достатні кошти.
"Ми хотіли б застерегти від створення постійних джерел державного довгострокового фінансування банківської системи, оскільки це може підірвати грошово-кредитну політику в умовах, коли ситуація на фінансових ринках нормалізується", - сказав Томсен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас