Рада ввела зелені тарифи на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада ввела зелені тарифи на електроенергію

Енергетика
494
Верховна Рада України прийняла закон, що встановлює спеціальні зелені тарифи на електричну та теплову енергію, вироблену використанням альтернативних екологічних джерел енергії.
Як повідомляється, за прийняття закону Про внесення змін до закону Про електроенергетику та до закону Про альтернативні джерела енергії проголосували в четвер 359 народних депутатів з 426, які зареєструвалися в сесійному залі.
Відповідно до документу, зелений тариф - це спеціальний тариф, за яким закуповується електрична енергія, вироблена на об'єктах електроенергетики, які використовують альтернативні джерела енергії (крім доменного й коксового газів, а з використанням гідроенергії - виробленими тільки малими гідроелектростанціями).
Оптовий ринок електричної енергії в Україні зобов'язаний купувати за зеленим тарифом електроенергію, вироблену на об'єктах електроенергетики, які використовують альтернативні джерела енергії й непродану за договірними цінами безпосередньо споживачам або енергопостачальним компаніям, які здійснюють господарську діяльність по поставках електроенергії за регульованим тарифом.
В той же час, електрична енергія, вироблена з альтернативних джерел енергії, може бути реалізована за зеленим тарифом по прямих договорах зі споживачами. При цьому споживачеві енергії орган, уповноважений Кабінетом міністрів, видає документ встановленої форми, що підтверджує закупівлю виробленої з альтернативних джерел енергії й визначальний порядок використання цього документа.
Відповідно до закону, зелений тариф затверджує Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) терміном на 10 років на рівні не вище подвоєного середньозваженого тарифу на електроенергію, вироблену енергогенеруючими компаніями.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас