"Трійка" завдає удар у відповідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Трійка" завдає удар у відповідь

Фондовий ринок
787
За рішенням дисциплінарної комісії ради асоціації "Перша фондова торговельна система" (ПФТС), торговець цінними паперами ТОВ "Гал-експрес" буде виключений із членів асоціації "за несумлінні дії та грубе порушення статуту асоціації, правил дочірнього підприємства "Фондова біржа ПФТС" і кодексу професійної відповідальності".
Учасники фондового ринку останнім часом заявляли про часті випадки торгівлі "у коротку" без покриття, коли деякі компанії продавали папери, яких у них на руках не було, у надії, що відкуплять їх за нижчими цінами під час розплати. У зв'язку із цим Українська асоціація інвестиційного бізнесу наполегливо рекомендувала ПФТС невідкладно впровадити систему укладання біржових угод з попереднім депонуванням цінних паперів і коштів, а також скоротити терміни розрахунків по біржових угодах до трьох днів. На даний момент, за даними Держкомісії цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР), частка біржових угод з виконанням у триденний термін становить усього 12,4%, а в день укладання - приблизно 1%.
Розгляд питання про виключення "Гал-експресу" було ініційовано інвестиційною компанією "Трійка Діалог Україна", яку деякі гравці ринку звинувачували в активній торгівлі "у коротку". "Підставою для звернення "Трійки Діалог" у дисциплінарну комісію стало невиконання ТОВ "Гал-експрес" своїх зобов'язань за угодами, укладеними компанією на ПФТС у серпні 2008 р.", - повідомив виконавчий директор ІК "Трійка Діалог Україна" Артемій Єршов. На його думку, незважаючи на те, що сам факт виключення учасника із числа членів асоціації сумний, рішення дисциплінарної комісії є позитивним прецедентом, що допомагає розвивати на українському ринку цінних паперів чесну конкуренцію і виключати несумлінних учасників, що порушують прийняті правила.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас