Єврокомісія схвалила покупку WPP Group агентства TNS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила покупку WPP Group агентства TNS

Фондовий ринок
172
Європейська комісія схвалила покупку найбільшим у Великобританії і другим у світі за величиною рекламно-маркетинговим концерном WPP Group Plc. аналітичного агентства Taylor Nelson Sofres (TNS) Plc. за 1,36 млрд євро.
На думку представників ЄК, злиття компаній не нанесе значного збитку конкуренції усередині Євросоюзу, а навіть вдало відіб'ється на стані європейської економічної зони, повідомляється в матеріалах ЄК.
Нагадаємо, 9 липня ц.р. WPP Group оголосила про намір придбати TNS. За умовами операції WPP виплатить за кожну акцію TNS по 1,73 фунтів стерлінгів (2,18 євро) плюс 0,1889 власної акції з планованої додаткової емісії.
Таким чином, пропозиція WPP, що оцінюється в 1,08 млрд фунтів стерлінгів (1,36 млрд євро), є премією в 21% по відношенню до ціни на момент закриття торгів 2 травня ц.р. - останній торговій сесії, після якої TNS оголосила про отримання пропозиції про покупку з боку WPP.
WPP планує об'єднати TNS зі своїм підрозділом Kantar і розраховує, що об'єднана компанія займе лідируюче положення в області дослідження ринків роздрібної торгівлі, телекомунікацій, фінансових послуг, технологій і в секторі виробництва автомобілів.
Тим часом, контроль над TNS також має намір отримати німецька дослідницька компанія GFK, яка оголосила про свій намір 28 квітня ц.р. Пропозицію GFK передбачає створення об'єднаної компанії GFK-TNS Plc., у якій кожній з компаній належатиме по 50%. При цьому TNS виплатить по 11,74 власній акції з нової емісії в обмін на одну акцію GFK.
Taylor Nelson Sofres (Великобританія, вважається другим за величиною в світі аналітичним агентством) займається ринковими дослідженнями і має представництва в 80 країнах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас