Ющенко запросив в Україну спеціалістів Нью-Йоркської фондової біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко запросив в Україну спеціалістів Нью-Йоркської фондової біржі

Фондовий ринок
419
Представники Нью-Йоркської фондової біржі найближчим часом відвідають Україну для розробки спільних механізмів співробітництва.
Відповідні домовленості були досягнуті під час зустрічі Президента Віктора Ющенка з головним керівником Нью-Йоркської фондової біржі Дунканом Нідерауером, повідомили в прес-службі Глави держави.
Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва України і США у фінансовій сфері. "Мені приємно відзначити, що стратегічний характер партнерства між нашими країнами з кожним роком набуває усе більш практичного значення", - сказав Ющенко.
На думку експертів, сказав він, наступний рік повинен стати ключовим для виходу українських компаній на ринок первинного публічного розміщення акцій (IPO) на закордонних торговельних майданчиках.
Дуже важливим у цьому контексті є розвиток відносин українських компаній з Нью-Йоркською фондовою біржею, що є найбільшим ринком капіталу у світі, сказав Президент. Глава держави висловив подяку цій установі і Нідерауеру за сприяння розвитку такого співробітництва. Президент підкреслив, що сподівається на його поглиблення в майбутньому.
Серед позитивних кроків двостороннього співробітництва Президент назвав створення українсько-американської Ради торгівлі та інвестицій, перше засідання якого повинно відбутися на початку жовтня в Києві.
"Реальним свідченням результативності нашого партнерства є динамічний розвиток торгово-економічних відносин", - сказав Віктор Ющенко. Він нагадав, що в 2007 році обсяг торгівлі між Україною і США позначений рекордним показником за всю історію двосторонніх відносин 3,3 млрд. дол., а за перше півріччя 2008 року вже досяг 2,5 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас