Ющенко: Дефіцит газу в Україні вже складає понад 8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Дефіцит газу в Україні вже складає понад 8 млрд грн

Енергетика
325
З урахуванням необхідності накачування в підземні сховища природного газу для осінньо-зимового опалювального сезону в 2008 р. такий дефіцит за ціною імпортованого газу 179,5 дол. уже склав більше 8 млрд грн.
Про це глава держави заявив у листі голові Верховної Ради України Арсенію Яценюку щодо своїх зауважень до державного бюджет на 2009 р., повідомляє прес-служба Президента. "Замість цього при невідомій ціні імпортованого газу на наступний рік для НАК "Нафтогаз України" передбачено коштів з державного бюджету в 1,6 рази менше", - підкреслює Ющенко.
Крім того, окремо він відзначає, що незважаючи на необхідність приділити особливу увагу таким інвестиційним проектам, як добудовування Дністровської гідроакумулюючої електричної станції, а також прискорення реалізації проектів з транспортування електроенергії, коштів на відзначені цілі в проекті державного кошторису на наступний рік фактично немає.
Зігноровані в бюджеті-2009 і його вимоги щодо здійснення погашення в 2009 році державного боргу України перед РФ. "Наявність цього боргу веде до збереження нерівних умов у взаєминах між нашими державами, у результаті чого Україна щорічно втрачає не менше 7,5 млрд грн", - відзначає глава держави.
Ющенко також вважає, що під загрозою перебуває і здійснення всіх необхідних протипаводкових заходів. Зокрема передбачений проектом рівень витрат на ці цілі дасть можливість профінансувати заходи Комплексної програми захисту сільських населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод лише на 52% від потреби. "Складається враження, що стихійне лихо, що відбулося наприкінці липня цього року, так нічого нас і не навчило", - підкреслює Президент.
Він просить Верховну Раду України врахувати рішення цих питань під час прийняття Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас