Банки поки дорожать людьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки поки дорожать людьми

1373
Світова фінансова криза привела до скорочень штату і зарплат в українських фондових компаніях, однак поки не зачепила банки. Опитування показало, що більшість банків не хочуть розмовляти на цю тему. Але ті, хто погодилися, навпаки, готуються до зростання.
"Ніяких скорочень у нас не планується, ми продовжуємо працювати відповідно до плану персоналу і продовжуємо заповнювати наявні вакансії. У деяких відділеннях доводиться збільшувати чисельність у зв'язку зі збільшенням обсягів бізнесу і кількості клієнтів", - розповіла начальник департаменту управління персоналом Укрсиббанку Маргарита Нелепова.
"Останнім часом банк "Форум" не скорочував, а навпаки, значно збільшив штат своїх співробітників. Тільки за 2008 р. ми працевлаштували більше 500 осіб", - відзначила директор департаменту з роботи з персоналом АКБ "Форум" Тетяна Васюкова.
За її словами, високі темпи збільшення чисельності персоналу обумовлені, у першу чергу, інтенсивним розвитком філіальної мережі банку. За 2007 р. "Форум" відкрив і зареєстрував 107 нових точок продажів, а з початку цього року - ще 20 відділень. "До кінця року регіональна мережа банку буде збільшена ще на 30 відділень і досягне 350 точок продажів", - додала Васюкова.
"Так, у нас іде реструктуризація, і по ходу когось звільняють. Але я не думаю, що це пов'язано із проблемами. Скоріше це планові заходи", - розповів скарбник одного з банків, що належать до групи великих.
"Якщо і будуть якісь зміни в чисельності співробітників, то вони будуть пов'язані ніяк не зі скороченням витрат через "кризу". Оптимізація чисельності в нас може бути тільки через автоматизацію банківських процесів і впровадження нових IT-технологій, над чим дійсно Укрсиббанк продовжує активно працювати", - підкреслила Нелепова.
Аналогічна ситуація в Укрпромбанку. "Процес оптимізації структури точок продажів і бізнес-процесів у нас відбувається постійно, у зв'язку із чим збільшується штат співробітників. На початку року в банку працювали 5797 співробітників, на початку вересня - 6390. За цей час кількість філій і відділень збільшилася на 22", - відзначила начальник департаменту з роботи з персоналом Укрпромбанку Лідія Савіна.
Маргарита Нелепова розповіла, що немає тенденції до зменшення доходів співробітників. "Формуючи зарплати наших співробітників, ми орієнтуємося на ринок зарплат як банківського сектора, так й України в цілому. Рівень доходів і вартість фахівців з кожним роком тільки ростуть, тому ні про які скорочення окладів мова йти не може", - заявив кадровик Укрсиббанку.
Голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет вважає, що українські банки не так залежать від тенденцій світового ринку, як європейські або російські. На його думку, вітчизняні установи мало позичають за кордоном, мало грають на фондовому ринку, а основні зусилля направляють на розвиток роздробу. "Можна тільки пишатися, що вже третю за рахунком світову кризу українські банки зустрічають із надлишковою ліквідністю", - відзначив Дубілет.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас