Mitsubishi UFG може купити до 20% акцій Morgan Stanley на суму 8 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mitsubishi UFG може купити до 20% акцій Morgan Stanley на суму 8 млрд дол.

Фондовий ринок
255
Найбільший у світі банк Mitsubishi UFG Financial Group Inc. (MUFG) має намір придбати від 10% до 20% акцій американського банку Morgan Stanley. Згідно з поширеним сьогодні повідомленням японського банку, сума операції може скласти близько 900 млрд ієн (8,38 млрд дол.). Остаточний обсяг і сума операції будуть визначені після того, як Mitsubishi UFG здійснить оцінку активів Morgan Stanley, передає Reuters.
Після завершення операції в раді директорів Morgan Stanley як мінімум одне місце буде зайняте представником MUFG.
Ще одна крупна японська фірма - брокерська компанія Nomura Holdings, Inc. придбає азіатські активи американського збанкрутілого банку Lehman Brothers, включаючи підрозділи на території Японії і Австралії. Активи, які придбає японська компанія, включають підрозділи Lehman Brothers, де працюють приблизно 3 тис. людей. За деякими оцінками, сума операції може скласти 225 млн дол.
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. був створений у 2005р. в результаті злиття вартістю 30 млрд дол., який здійснили два крупні японські банки - Mitsubishi Tokyo Financial Group і UFJ Holdings. Після завершення операції об'єднана корпорація відібрала "пальму першості" в банківському секторі у американського Citigroup, який до об'єднання японських банків вважався найбільшим у світі банком. Mitsubishi UFJ має 80 тис. службовців, має велику закордонну мережу, а в 2006р. отримав ліцензію на операції в Росії.
Американський банк Morgan Stanley в минулі вихідні (20-21 вересня 2008р.) змінив статус з інвестиційного банку на банківську холдингову компанію. Це дозволить банку, зокрема, дістати доступ до екстрених кредитів Федеральної резервної системи (ФРС) США на постійній основі.
Чистий прибуток Morgan Stanley за 9 місяців 2007-2008 фінансового року, що закінчилися 31 серпня ц.р., знизився на 41% і склав 3,96 млрд дол. порівняно з 6,74 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Консолідована чиста виручка Morgan Stanley за звітний період зменшилася на 20% і склала 22,88 млрд дол. проти 28,47 млрд дол. за 9 місяців попереднього фінансового року.
Нагадаємо, що криза на кредитному ринку Сполучених Штатів вже призвела до ряду потрясінь у фінансовій системі країни. Раніше найбільший у США споживчий комерційний банк Bank of America оголосив про придбання третього за розміром у країні інвестиційного банку Merrill Lynch за 50 млрд дол. акціями.
Інший провідний американський інвестбанк Lehman Brothers подав до суду заяву про банкрутство.Таке рішення було ухвалене для захисту активів банку і максимізації його вартості для акціонерів. При цьому заява про банкрутство не стосується брокерських підрозділів компанії, які продовжать працювати в колишньому режимі: зокрема, заява про банкрутство не зачіпає підрозділу Neuberger Berman LLC і Lehman Brothers Asset Management.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас