Тимошенко: Політична ситуація в Україні негативно вплинула газові переговори з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Політична ситуація в Україні негативно вплинула газові переговори з РФ

Енергетика
218
Політична ситуація в Україні негативно вплинула на переговорний процес з РФ з постачань газу.
Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на сумісній прес-конференції з головою Ради міністрів Польщі Дональдом Туском, передає кореспондент РБК-Україна.
"Безумовно, коли така невизначена ситуація, всі переговори трохи сповільнилися", - сказала вона.
"Я сподіваюся, що ми вийдемо з результатом з цього переговорного процесу з довгостроковим контактом по газу в національних інтересах України і Росії", - відзначила прем'єр.
Вона не уточнила, коли відбудеться підписання угоди. "Працюємо", - сказала Тимошенко.
Відзначимо, 27 червня ц.р. голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що не виключає, що у разі закупівлі газу в Середній Азії за європейськими цінами для України його вартість виросте до 400 дол. за 1 тис. куб. м.
29 червня ц.р. Тимошенко повідомила, що під час зустрічі з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним 28 червня була досягнута домовленість про поступовий перехід України на європейські ціни на газ протягом 3-4 років.
Раніше Президент Російської федерації Дмитро Медведєв попередив Президента України Віктора Ющенка про "істотне" зростання ціни на газ з 1 січня 2009 р. Глава російської держави відзначив, що "зростання буде істотним і пов'язане зі зростанням світових цін". У свою чергу, Ющенко заявив про бажання Києва не затягувати перехід до ринкових цін на газ.
На сьогоднішній день Україна купує у "Газпрому" середньоазіатський газ за ціною 179,5 дол. за тис. куб. м. У червні "Газпром" і "Нафтогаз України" заявили, що ціна на газ для України на 2009 р. ще не сформована.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас