Голова правління "Нафтогазу України" Дубина проти приєднання "Чорноморнафтогазу" до "УкрГазВидобування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління "Нафтогазу України" Дубина проти приєднання "Чорноморнафтогазу" до "УкрГазВидобування"

Енергетика
243
Голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олег Дубина виступає проти ліквідації державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, Крим) з метою передачі його активів компанії "УкрГазВидобування", яка є дочірнім підприємством НАКу.
Про це він повідомив в інтерв'ю газеті "Коментарі".
З його слів, подібна реструктуризація активів "Нафтогазу України" суперечить умовам випуску єврооблігацій (випущені в 2004 році) і може призвести до технічного дефолту компанії.
"Щодо цього у мене залізна позиція: я ніколи не піду на те, щоб поховати "Чорноморнафтогаз" і приєднати його до "УкрГазВидобування". Крім того, це суперечить нашим договорам із власниками євробондів НАК "Нафтогазу України" і може призвести до дефолту компанії", - сказав він.
У реструктуризації організаційної структури компанії Дубина вважає пріоритетним реорганізувати дочірнє підприємство "Газ України", яке займається реалізацією природного газу споживачам.
Глава холдингу нагадав, що вже були внесені зміни до уставів дочірніх підприємств "УкрГазВидобування", "Газ України" й "Укртрансгаз" у частині зміни системи управління компанії, але при цьому зазначив, що "Нафтогаз України" не зможе закінчити реорганізацію до 1 жовтня - у термін, відведений Кабінетом Міністрів.
Як повідомляло агентство, 16 вересня міністр палива й енергетики Юрій Продан запропонував приєднати "Чорноморнафтогаз" до "УкрГазВидобування".
Однією із причин такої ініціативи є, зі слів міністра, неможливість залучення великих інвестицій "Чорноморнафтогазом" для розробки родовищ на шельфі Чорного й Азовського морів.
"Чорноморнафтогаз", 100% акцій якого належить "Нафтогазу України", спеціалізується на видобування природного газу, газового конденсату й нафти в Азово-Чорноморському басейні.
"Укргазвидобування" є найбільшою в Україні газодобувною компанією.
У компанію "УкрГазВидобування" входять "Львівгазвидобування", "Полтавагазвидобування" й "Шебелинкагазвидобування".
Частка "УкрГазВидобування" на українському ринку видобутку газу становить приблизно 80%, газового конденсату - 50%, нафти - близько 3%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас