Кудрін: Ситуація на фондовому ринку Росії простим громадянам нічим не загрожує, курс рубля буде стабільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Ситуація на фондовому ринку Росії простим громадянам нічим не загрожує, курс рубля буде стабільним

Фондовий ринок
256
Прийняті урядом РФ заходи щодо стабілізації ситуації на російських фондових ринках та у банківській системі повинні пом'якшити шокові зміни, що відбуваються, упевнений віце-прем'єр - міністр фінансів РФ Олексій Кудрін. "На мій погляд, повинно пройти звикання до нової ситуації, а найскладніше в ній - це швидка шокова зміна", - сказав він сьогодні в ефірі інформаційного телеканалу "Вести".
"Наші заходи повинні пом'якшити ці шокові зміни, пристосується банківська система до іншої вартості ресурсів, до інших вимог, до деякого зменшення коштів на ринку, неможливості в такій же мірі запозичити на закордонних ринках, перелаштується відносно своїх кредитних планів", - вважає О.Кудрін. "Ця перебудова вимагає деякого часу. Як тільки банки звикнуть до показників та орієнтирів ринку, вони балансують свої портфелі і таких питань ліквідності вже не буде", - відзначив він.
"На даний час ми підтримуємо цілком достатню для звичайного часу кількість грошей в економіці, - відзначив віце-прем'єр. - Наш приріст грошей в економіці перевищує такий же приріст у Китаї, Бразилії, Мексиці. Росія краще нарощує гроші в економіці".
"Саме шокові зміни, пов'язані з падінням ринку, із припиненням зовнішнього кредитування ми повинні пом'якшувати додатковими коштами і потім ситуація стабілізується", - додав міністр.
О.Кудрін вважає, що "ситуація практично не змінюється для простих громадян Росії". "Найбільший ризик - це інфляція, - сказав міністр. - Вона тепер пішла на зниження. Сподіваюся, що й тут протягом півроку ми зможемо домогтися нормальних показників інфляції. Курс рубля буде стабільний, як відомо, він визначається запасом золотовалютних резервів, а запаси в нас достатні і ніяких серйозних коливань курсу не буде. Центральний банк буде втримувати курс у межах коридору, що він визначив". "Відповідно, ніяких питань неплатежів не відбудеться. У тому числі держава гарантує вклади в банках. Тому турбуватися не варто", - підкреслив віце-прем'єр.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас