Енергетику врятують прямі контракти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергетику врятують прямі контракти

Енергетика
120
Українська електроенергетика сьогодні - це занижені на 20-40% тарифи, що унеможливлюють інвестиції, застарілі мережі й обладнання, які з кожним роком новішими не стають, та непрозорі правила гри на ринку.
"Хоч у нас і є оптовий ринок електроенергії та ДП "Енергоринок" (єдиний покупець електрики в генеруючих підприємств України - ред.), - каже Василь Котко, президент громадської організації "Енергетична асоціація України", - але немає ринкового механізму формування оптової ціни на цей товар".
За його словами, ціна зараз формується не ринкова, а примусово встановлена регулятором - Національною комісією з регулювання електроенергетики. Це значить, що інвестори, по-перше, не отримують належних цінових сигналів від споживачів і, по-друге, ціна формується така, що, як правило, не забезпечує окупність вкладених інвестицій.
Одним із виходів Василь Котко називає перехід до ринку прямих двосторонніх контрактів між генерацією та розподільчими компаніями (Обленерго - ред.), що значно поглибить конкуренцію між цими природними монополіями.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас