10 схованок, де НЕ варто зберігати гроші. Туди злодії заглянуть перш за все — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

10 схованок, де НЕ варто зберігати гроші. Туди злодії заглянуть перш за все

Валюта
142282
"Громадяни, зберігайте ваші гроші в ощадних касах", - ця порада Жоржа Милославського як і раніше актуальна
За статистикою МВС, кожен дев'ятнадцятий зареєстрований злочин - це квартирна крадіжка.
Застрахувати себе від таких проникнень практично неможливо. У ваших руках - можливість скоротити власні збитки: не зберігати великі суми грошей вдома, застрахувати майно та встановити сигналізацію.
Якщо ви станете жертвою злодія-професіонала, то, швидше за все, всіх цінних речей все-таки позбудетеся. Але від "гастролерів" можна захиститися. Головне - не робити дурниць, які навіть зафіксовані в статистичних таблицях. А саме, ховати речі в "затишних місцях", куди злодії навідуються перш за все.
От десять найпопулярніших "схованок":
1. У ящиках тумбочок, столів, стінок, секретерів, у скриньках, піаніно і т.д. Навряд чи ці місця взагалі можна назвати схованками, але для, тих, хто зберігає гроші вдома, вони одні із найпопулярніших.
2. Серед одягу: у панчохах, шкарпетках, кишенях, у підкладці, у кошику із брудною білизною. Навіть не сподівайтеся, що злодій гидуватиме або ж проявить тактовність і не буде ритися у вашій білизні. Звичайно, є шанс, що грабіжник розгубиться від достатку ганчір'я й у нього опустяться руки, але це навряд чи.
3. У книгах, дисках і відеокасетах. Злодії теж стежать за статистикою, і вона їм повідомляє, що гроші в книгах зберігає кожен п'ятий. Перерита домашня бібліотека - одна з головних деталей картини злочину.
4. Під матрацом. Мало хто в цьому зізнається, але люди як і раніше воліють зберігати гроші саме там.
5. За дзеркалами, картинами, фотографіями і настінними килимами. Ви старалися, акуратно приклеювали скотчем купюри до задніх боків, потім вішали цю складну конструкцію на стіну. Після цих зусиль більш недоступними гроші стали тільки для вас (коли-небудь вам доведеться проробляти ту ж процедуру у зворотному порядку). Злодій же всі ваші старання знищить одним ривком.
6. У бачку унітаза і за ґратами вентиляції. Можливо, це фільми так впливають на підсвідомість громадян, але 99% воліють зберігати гроші саме там.
7. На кухні: у холодильнику, у металевих банках і духовці. Після того, як злодій перевірить вашу кухню на наявність грошей, він може також її обстежити на предмет делікатесів. Якщо ви у відпустці, і він точно знає, що йому ніхто не перешкодить, то після приїзду ви виявите не тільки сліди пограбування, але й чаювання.
8. На антресолях. Грабіжника не зупинить надмір різнорідного мотлоху - він просто вивалить його на підлогу, перевірить всі підозрілі предмети, а порожні антресолі - на наявність схованки.
9. У побутовій техніці. Швидше за все, якщо злодій не знайде схованку, то просто винесе її разом з апаратурою.
10. Під паркетом, кахлем і за шпалерами. Від "гастролерів" там можна приховати гроші, але для професіоналів такі схованки не перешкода.
Спробуйте зберігати свої цінності в акваріумах, горщиках з кактусами, банках з варенням і стоптаних кросівках. Є ймовірність, що злодій просто не зверне уваги на ці речі.
Як показує статистика, від крадіжок не застрахований ніхто. Але ви повинні бути пильними, початі вами запобіжні заходи допоможуть спантеличити новачків - у поспіху вони можуть не побачити, не перевірити, не здогадатися. Але від колишніх "домушників" практично немає порятунку. Вони здатні зламати будь-який замок, проникнути в будь-яку квартиру, розкрити сейф або просто-на-просто винести його.
Ганна Веклич
За матеріалами:
АіФ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас