Форекс - прогноз на вівторок 16.09.08 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - прогноз на вівторок 16.09.08

Валюта
293
09:00 - Гармонізований індекс споживчих цін у Німеччині за серпень.
Прогноз на серпень - спад цін на 0.40%, проти приросту цін у липні на 0.65%. Спади цін в 2008 році вже були, у січні та квітні (-0.40% й -0.30%), тому якщо реальне значення виявиться на рівні прогнозного, нічого особливого не відбудеться.
У випадку, якщо реальне значення виявиться гіршим за прогну, наприклад нижче не -0.40%, а - 0.50%, євро різко знизиться в ціні, тому що кожне таке зниження індикаторів економіки (крім безробіття) знижує надії інвесторів на більше тривале втримання процентної ставки на тому ж рівні, що й зараз.
У випадку виходу більше позитивного реального значення, євро зможе підсилитися.
10:15 - Промислове виробництво у Швейцарії за II квартал.
У першому кварталі приріст у промисловому виробництві склав 4.3%, однак загальний тренд вказує на зниження. Якщо в другому кварталі промислове виробництво у Швейцарії знову зросте, то це вкаже на деяке відновлення економіки Швейцарії на тлі очікуваного зниження темпів зростання найбільших світових економік світу, що в підсумку викличе покупки франка і підвищення його ціни.
Однак не варто сподіватися з приводу зростання Швейцарської економіки, тому що загальне зростання цін змушує тримати настрої в бізнес середовищі негативними, і вони негатив поступово збільшують. Короткочастно, франк може підвищитися в ціні.
11:30 - Індекси Роздрібних цін і Споживчих цін, в Англії за серпень. Приблизно раз на півроку роздрібні ціни в Англії падають приблизно на пів відсотка, у липні спад склав -0.14%, а в серпні планується нове збільшення цін на 0.30%.
Також як і роздрібні ціни, споживчі ціни мають звичай раз на півроку знижуватися. У липні приріст склав 0.0%, а в серпні очікується приріст в 0.30%, що, загалом, вписується в загальну картину і позитивно корелює з даними про роздрібні ціни. Для фунта новина позитивна, що повинне підтримати його ціну або зміцнити її, за умови, що зростання цін продовжитися з темпами, не нижче прогнозних.
12:00 - Індекси бізнес настроїв від інституту ZEW у Німеччині та Єврозоні на вересень.
Бізнес настрої в Німеччині продовжують падати, що обумовлено зниженням замовлень у виробництві, цінами на енергоресурси, що раніше підвищилися, та все ще занадто дорогого євро для інтересу на продукцію з боку інших країн, що не входять до Євросоюзу. Однак у світлі останніх подій, коли євро практично без корекцій падав протягом 9 тижнів, експорт продукції повинен був збільшитися, що у вересні повинне трохи покращити бізнес настрої.
Отже: Поточні настрої в серпні були -9.2, у вересні очікуються на рівні -16.2; Економічні настрої в серпні були -55.5, у вересні очікуються на рівні -53.0. У цілому в Єврозоні ситуація ще гірша: Поточні настрої в серпні були -22.2, а у вересні очікуються на рівні -24.0; Економічні настрої в серпні були -55.7, а у вересні очікуються на рівні -53.5.
Вочевидь - причина можливих покращень - різке зниження ціни євро. Для євро новина в короткочасному періоді позитивна, проте, якщо євро знову зміцниться, то економіка Євросоюзу і Німеччини знову буде під загрозою рецесії, в чому важко засумніватися.
12:00 - Індекс Споживчих цін в Єврозоні за серпень.
У липні споживчі ціни знизилися на 0.16%, а в серпні очікується продовження зниження на -0.2%.
Дані для євро суворо негативні, тому, якщо очікування підтвердяться, то євро знизитися в ціні. Якщо другий місяць поспіль ціни будуть знижуватися, то це насторожить керрі-трейдерів, які ймовірно злякаються більш швидкого зниження ставок в Єврозоні, відповідно поспішать вивести свої кошти з під удару. Чекаємо на зниження євро.
15:30 - Індекс Споживчих цін у США за серпень.
Даний індикатор в усіх країнах світу є показником інфляції, у тому числі і в США, але ФРС вважає, що для американської економіки CPI занадто обмежено показує інфляцію і не відображає реального становища справ.
У липні ціни підвищилися на 0.8%, а тенденція зростання не переривалася протягом як мінімум 7 місяців. У серпні очікується перше зниження на 0.1%. Новина може зробити долару ведмежу послугу, що може залишити долар під тиском, не даючи йому підсилитися на очікуваннях рішення щодо процентної ставки.
16:00 - Початок засідання FOMC. Початок засідання може припинити будь-які рухи на ринку, волатильність може знизитися до мінімуму, однак з наближенням публікації рішення щодо процентної ставки о 22:15, долар, швидше за все, почне рости в ціні. Прогнози припускають, що ставка залишиться незмінною, на рівні 2.0%.
Через те, що імовірність її зміни дуже маленька, то стежити будуть за співвідношенням голосуючих. Після рішення про ставку, за умови, що все залишиться незмінним, долар знизитися в ціні.
За матеріалами:
Real Trade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас