S&P: Підтримка фінринків з коштів фонду Нацблагополуччя може знизити рейтинг Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Підтримка фінринків з коштів фонду Нацблагополуччя може знизити рейтинг Росії

Фондовий ринок
153
Коментарі, які, відповідно до повідомлень, зробив сьогодні вранці міністр фінансів Росії, суперечать давно заявленому наміру Росії відкладати прибуток, не витрачаючи кошти, одержувані завдяки вигідним умовам торгівлі. Про це говориться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's.
Якщо ці коментарі являють собою не більш ніж спробу стабілізувати ринок, тоді вони ніяк не вплинуть на суверенний рейтинг Росії по зобов'язаннях в іноземній валюті, що перебуває на рівні «ВВВ+», вважає S&P. Усяке використання державних коштів, у тому числі Фонду національного добробуту, що спочатку призначався для зміцнення недостатньо капіталізованої пенсійної системи Росії, з метою підтримки вартості активів фінансового ринку, буде мати негативні наслідки для суверенного рейтингу Росії.
Ключовими факторами, що підтримують рейтинги Росії, є її дуже великі бюджетні і золотовалютні резерви. Зараз їхнє значення особливо велике через потенційну необхідність у надзвичайних заходах з рекапіталізації фінансової системи в спробі вирішити її найбільш гострі проблеми.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас