Російські фондові індекси впали третій раз підряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські фондові індекси впали третій раз підряд

Фондовий ринок
562
Російські фондові індекси на торгах 11 вересня знову закрилися в мінусі, втративши за день два-три відсотка. Таким чином, за підсумками останніх трьох сесій РТС і ММВБ опустилися приблизно на 15 відсотків.
Судячи з графіків російських індексів, всю першу половину дня фондові показники перебували в незначному плюсі, однак потім пішли в мінус, наслідуючи європейські індекси. У підсумку до закриття сесії 11 вересня РТС упав на 2,72 відсотки до 1298,08 пункту, а ММВБ - на 3,74 відсотки до 1073,02 пункту.
Краще за всіх на ринку виглядали акції металургійних компаній і фірм, що спеціалізуються на споживчих товарах. Більше від інших пішли в мінус цінні папери енергетичних і фінансових корпорацій. Наприклад, акції Ощадбанку на РТС втратили у вартості майже шість відсотків.
11 вересня президент Росії Дмитро Медведєв зажадав від уряду і Центробанку допомоги російським фінансовим ринкам. У свою чергу, у ЦБ визнали дефіцит ліквідності в банківській системі і запевнили, що готові кредитувати банки і далі. Проте, ці новини не викликали очікуваного підйому ринку.
Протягом літа 2008 року РТС і ММВБ упали приблизно на 30 відсотків, а вересень почався для них практично безперервним обвалом. Зараз фондові індекси перебувають на рівні дворічних мінімумів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас