Росія знизила видобуток алмазів на 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знизила видобуток алмазів на 1%

Банківські метали
109
У першому півріччі 2008 року в Росії добули близько 17,6 млн. карат алмазів загальною вартістю майже $1,2 млрд. Про це говориться в повідомленні Мінфіну РФ.
Середня вартість російських алмазів склала $67,83 за карат. В 2007 році загальний видобуток алмазів склав 38,3 млн. карат вартістю $2,6 млрд. Тобто, у фізичному вирахуванні видобуток знизився на 1,0%.
Це зниження пов'язане з технічно складним переключенням видобутку алмазної руди з відкритого кар'єру на глибоку шахту на низці якутських родовищ. Після виведення шахт на повну потужність видобуток алмазів буде рости.
За розвіданими запасами алмазів Росія посідає перше місце у світі. Більше половини загальноросійських запасів алмазів зосереджені на великих корінних родовищах - кімберлітових трубках "Удачная", "Мир", "Інтернаціональна", "Ситиканська", "Ювілейна" та "Айхал" у Західній Якутії.
Приблизно 98% російського видобутку алмазів припадає на акціонерну компанію АЛРОСА і її дочірні підприємства, а інше - на ЗАТ "Копальню "Уралалмаз" у Пермській області і ВАТ "Нижньоленське" у Якутії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас