Акції Lehman Brothers впали на 45% через страхи ринку щодо його долі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Lehman Brothers впали на 45% через страхи ринку щодо його долі

Фондовий ринок
501
Страхи інвесторів із приводу здоров'я фінансової системи США відродилися у вівторок з новою силою - усього через день після хвилі оптимізму, викликаної переходом Fannie та Freddie під опіку держави.
Акції Lehman Brothers Holdings Inc., четвертого за розміром інвестбанку Уолл-стріт, впали у вівторок на 45% через припинення його переговорів про залучення капіталу з Korea Development Bank. Рейтингові агентства Fitch і S&P у той же день попередили, що можуть знизити рейтинги Lehman.
Фондовий індекс Standard & Poor's на тлі цих подій, які, можливо, загрожують стати новою главою в розвитку кризи на фінансовому ринку США, упав на 3,4%.
Тим часом у середу Lehman має намір опублікувати попередні фінансові результати своєї діяльності та повідомити про можливі "стратегічні" кроки, повідомляє The Wall Street Journal.
Банк, акції якого з початку року подешевшали на 80%, веде переговори з іншими потенційними стратегічними інвесторами, щоб залучити капітал або продати їм свої різні бізнеси, включаючи інвестиційний.
Однак деякі аналітики побоюються, що в банку залишається усе менше часу та все менше варіантів, пише International Herald Tribune.
Події навколо Lehman відображають також загальний нервовий стан ринку, що ніяк не прийде в себе після кредитної кризи.
Lehman Brothers, історія якого нараховує 157 років, шукає можливості для залучення капіталу після списання активів і втрат від кредитної кризи в розмірі $8,2 млрд.
У покупці пакета акцій Lehman Brothers зацікавлений також найбільший інвестбанк Японії - Nomura Holdings Inc., заявив минулого тижня президент банку Кенісі Ватанабе в інтерв'ю японській газет Yomiuri.
У березні влада США була змушена прийти на порятунок одного з банків Уолл-стріт - Bear Stearns, організувавши в терміновому порядку його продаж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас