Експерт: ПФТС потрібно ворушитись - РТС може "посунути" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ПФТС потрібно ворушитись - РТС може "посунути"

Фондовий ринок
494
"У РТС, на наш погляд, є всі шанси почати роботу, і навіть торги вже в першому кварталі 2009 року", - вважає генеральний директор КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Андрій Радченко. Так він прокоментував заяву голови правління РТС Романа Горюнова про швидкий старт РТС в Україні.
"Поява нового і досить сильного майданчика - добре для українського фондового ринку. Нагадаю, що сьогодні в Україні зареєстровано вісім бірж, однак 80% торгів відбувається на одній - ПФТС. Але й там не обходиться без проблем", - відзначив Андрій Радченко.
На його думку, найбільша проблема ПФТС - це застаріла торговельна система, що часто дає збої. Цього року був укладений контракт із NASDAQ про впровадження їхнього системного продукту на базі головного торговельного майданчика України, але новин про її впровадження або приблизні терміни пуску поки не чутно.
"Якщо майданчик РТС буде готовий до торгів раніше, ніж ПФТС оновить торговельну систему, то цілком можливо, учасники фондового ринку віддадуть перевагу роботі на новій біржі. Звичайно, можлива робота і двох торговельних систем одночасно, але багато чого буде залежати від рішення великих гравців ринку. Якщо вони будуть готові змінити ПФТС на новий майданчик, то й інші потягнуться за ними", - вважає генеральний директор ПІО ГЛОБАЛ Україна.
Але в будь-якому разі початок роботи РТС піде на користь вітчизняному фондовому ринку: якщо нова біржа буде прагнути до рівня торгів, порівняного з біржами сусідніх європейських країн, то обсяги торгів можуть збільшитися, а довіра до українського ринку - вирости, вважає Андрій Радченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас