Бразилія віддасть нафтові доходи біднякам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія віддасть нафтові доходи біднякам

Енергетика
104
Бразилія має намір використати доходи від своїх недавно відкритих нафтових родовищ для боротьби з бідністю. Про це заявив президент країни Фернандо Лула.
За словами Лули, він не збирається викидати гроші на вітер, а вкладе їх у розвиток технологій та освіти. Більше того, президент підкреслив, що Бразилія не буде чистим експортером сирої нафти, а зробить ставку на розвиток нафтопереробки.
Найбільші нафтові родовища були відкриті в листопаді 2007 року на бразильському континентальному шельфі на відстані декількох десятків кілометрів від південно-східного узбережжя країни. Потенційні запаси нафтових полів Тупі і Каріока оцінюються в 5-8 та 33 мільярда барелів відповідно. Якщо запаси будуть підтверджені, то Бразилія зможе ввійти в десятку найбільших виробників нафти у світі.
Розробка цих родовищ ускладнюється тим, що вони розташовані під океанським дном на глибині більше півтори тисячі метрів. Для експлуатації запасів потрібні значні інвестиції. Зараз уряд Бразилії зважує різні варіанти розробки. Відповідно до одного з них, вести видобуток буде державна нафтова компанія.
Бразильська економіка є найбільшою в Латинській Америці і другою за розміром в західній півкулі після США. Проте, 190-мільйонна країна страждає через велику різницю в доходах між бідними і багатими. За даними на 2005 рік, 31 відсоток населення країни перебував за межею бідності за місцевими критеріями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас