РТС відкриє біржу в Україні в І півріччі 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РТС відкриє біржу в Україні в І півріччі 2009р

Фондовий ринок
311
РТС, друга за розміром російська фондова біржа, планує запустити біржу в Україні в першому півріччі наступного року, заявив голова правління РТС Роман Горюнов в інтерв'ю Financial Times.
За його словами, біржа буде розташована в Києві.
План полягає в тому, щоб "розвивати український ринок з використанням російської технології і залученням російських учасників на український ринок", сказав Р.Горюнов.
Як повідомлялося раніше, на початку серпня Антимонопольний комітет України дозволив ВАТ "Фондова біржа "РТС" та 21 українській компанії створити ВАТ "Українська біржа" з метою інтеграції фондових ринків і біржових систем України та Росії, а також надання доступу українським інвесторам до російських активів і навпаки. Статутний капітал "Української біржі" складе $2,4 млн. РТС стане власником 49% акцій.
У рамках нового майданчика буде організований спот і терміновий ринки. Раніше передбачалося, що біржа буде запущена до кінця 2008 року.
За даними Державної комісії цінних паперів і фондового ринку, на Україні в цей час працює 8 фондових бірж та одна торгово-інформаційна система, обсяг торгів на яких в 2007 році склав 36,9 млрд гривень. Найбільшою біржею в Україні є ПФТС, на яку припало за цей час 87,4% усього організованого ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас