Wall Street не бачить достатніх приводів для обвалу фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wall Street не бачить достатніх приводів для обвалу фондового ринку

Фондовий ринок
265
Аналітики Wall Street не бачать достатніх приводів для обвалу, що відбувся, фондового ринку в четвер всупереч падінню цін на нафту, що традиційно рухає ринок вгору, і за відсутності значимих негативних новин.
Індекс Dow Jones Industrial average за підсумками торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі (NYSE) упав на 344,65 пункту або майже 3% до позначки 11188,23 пункту, потягнувши вниз всі основні фондові індекси. При тому, що ціни на нафту на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) продовжили тренд падіння, втративши $1,46 за барель і зупинившись на позначці $107,89 за барель нафти sweet light, найнижчій за останні п'ять місяців.
"Ніхто не знає, чому Dow упав сьогодні на 345 пунктів", - заявив Пітер Кохен (Peter Cohan), президент Peter S. Cohan & Associates і редактор аналітичного видання The Cohan Letter.
У коментарі він пише, що в цей день не було ніяких вагомих причин для падіння, і, скоріше, за традиційними економічними законами ринок повинен був рухатися вгору на різкому зниженні цін на нафту.
"Коли нафта була $145 (за барель), усі кричали про інфляцію. Коли стала $105 , усі кричать - "де ж попит?" Враження, що ринок не може бути задоволеним при жодному із трендів", - дивується трейдер Voyageur Asset Management Раян Ларсон.
Кохен вважає, що більш слабкі продажі деяких найбільших роздрібних мереж компенсувалися зростанням в інших мережах роздрібної торгівлі, а збільшення безробіття стало настільки рутинною новиною протягом нинішнього року, що саме по собі не могло б перекинути ринок.
На минулому тижні в США число вперше зареєстрованих безробітних виросло до 444 тисяч чоловік з 429 тисяч тижнем раніше. Однак трейдери відзначили, що падіння акцій почалося лише через дві години після оголошення уряду, що не властиво для Wall Street, що приймає рішення в лічені секунди.
"Єдині люди, які знають, чому вони скидали акції сьогодні, це найбільші світові інвестори. І вони не говорять, чому так вчинили", - сказав Кохен.
Трейдери говорять, що в четвер ринок дійсно визначали найбільші гравці при в цілому досить незначних обсягах угод на NYSE, які і потягнули ринок униз.
"Я теж намагаюся знайти відповідь на це питання...Обороти угод були дуже, дуже малими. Якби це відбулося на минулому тижні, перед Днем Праці (у США було три вихідних), кожний би сказав - не думай, просто нікого нема, недостатньо гравців", - вважає Стів Сакс (Steve Sachs), шеф трейдерського відділу Rydex Investments.
Фінансові аналітики на сайті New York Times навіть висувають версії, пов'язані з огріхами в торговельних комп'ютерних системах, які, можливо, запрограмовані на автоматичне скидання акцій при фіксуванні певного рівня зниження ринку.
"А може, скидання акцій було просто результатом моменту. А прискорення падіння підштовхує саме себе вниз", - допускає Ричард Спаркс, аналітик з Schaeffer's Investment Research.
Трейдери вважають, що ринок залишається вкрай волатильним через загальну нестабільну ситуацію у світовій економіці, очікуючи ознак рецесії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас