Експерт: Розпуск Верховної Ради обвалить фондовий ринок і піджене спекулянтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Розпуск Верховної Ради обвалить фондовий ринок і піджене спекулянтів

Фондовий ринок
635
"Початок чергової сесії Верховної Ради не порадував учасників фондового ринку. Замість настрою на конструктивну роботу ми знову побачили, що політичні суперечки знову переважають над здоровим глуздом", - говорить генеральний директор КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Андрій Радченко.
"Розпуск Верховної Ради або можливе переформатування коаліції загрожує не тільки коливанням індексу ПФТС, що може просісти ще на 10%, але й гальмуванням багатьох процесів на вітчизняному фондовому ринку, а так само негативно вплине на інвестиційну привабливість України", - вважає експерт.
"Крім того, на нашу думку, на тлі паніки і цілком реального просідання ринку знову буйними кольорами розцвітуть спекулятивні настрої, які і без того підривають вітчизняний фондовий ринок", - підкреслив Радченко.
"З огляду на парламентські події, із сумною впевненістю можу сказати: найближчим часом ми не дочекаємося прийняття закону про акціонерні товариства, і низки інших не менш важливих документів. Думаю також, що компаніям, які планували до кінця року пройти первинне розміщення на міжнародних майданчиках, також не на руку подібні обставини. У підвішеному стані залишається і програма приватизації, що не була затверджена на минулій сесії. Невирішеним залишається питання про керівництво Фонду державного майна України. І це - лише невеликий перелік питань, вирішення яких необхідно вже сьогодні", - відзначив експерт.
"Сьогодні ми можемо говорити про те, що економіка України пристосувалася до хронічного стану передвиборної кампанії, що панує в державі останні чотири роки. Мало того, ми спостерігаємо чимало позитивних змін. Як і раніше високий інтерес іноземних інвесторів до різних галузей і підприємств. Якщо говорити про фондовий ринок, то в нього є потенціал, однак він не може розвиватися без допомоги держави - і законодавчої, і виконавчої влади. Від них залежить те, наскільки швидко та якісно український фондовий ринок стане відповідати світовим стандартам", - підкреслив генеральний директор ПІО ГЛОБАЛ Україна.
"З огляду на весняну кризу і літнє катастрофічне падіння індексу ПФТС, ми, як учасники ринку, розраховували восени на деяку підтримку в стабілізації ситуації з боку всіх гілок влади. Однак поки, видно, доведеться розраховувати на власні сили", - сказав Андрій Радченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас