Для газети The New York Times знайшовся покупець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для газети The New York Times знайшовся покупець

Фондовий ринок
187
Американську газету The New York Times хоче придбати австралійський медіамагнат Руперт Мердок, пише офіційний біограф мільярдера Майкл Вольфф у жовтневому номері журналу Vanity Fair.
"Я бачив як він переглядає номери газети і фантазує про те, як співробітники видання будуть масово звільнятися, після того як він увійде в цей священний храм", - пише Вольфф.
Мердок раніше придбав іншу найбільшу газету США - в 2007 під його контроль перейшла The Wall Street Journal. За словами Вольффа, він планує володіти обома найавторитетнішими виданнями.
"Він вірить у монополії", - свідчить журналіст. Мердок ще недавно планував купити 20% акцій Bloomberg News, оскільки нинішній власник пакета банк Merrill Lynch переживає важкі часи через кредитну кризу і готовий позбутися від непрофільних активів, однак угода не відбулася.
Його консервативні і часом ультраправі погляди часто лякають журналістів видань, на які Мердок кинув око. Однак останнім часом він став більш прихильним до ліберально налаштованої преси, що допомогло поліпшити його імідж, констатує біограф магната,
The New York Times - найбільша загальнонаціональна газета США. Її тираж становить більше мільйона екземплярів. Журналісти газети завоювали 98 Пулітцерівських премій (основних журналістських нагород США), це більше, ніж представники будь-якого іншого видання.
Фінансова ситуація в провідній американській газеті зараз не найкраща. За підсумками другого кварталу 2008 року прибуток видання впав на 82%. Це відбулося через різке падіння доходів від реклами в друкованій версії видання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас