ПФТС у середу відкрився зниженням на фоні можливого розвалу коаліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС у середу відкрився зниженням на фоні можливого розвалу коаліції

Фондовий ринок
388
Котирування покупки українських акцій на фондовій біржі ПФТС у середу знизилися в середньому на 4% під впливом подій у Верховній Раді напередодні, що фактично означають розвал нині діючої коаліції Блоку Юлії Тимошенко і пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона".
За даними інвестиційної компанії "Конкорд Капітал", на відкриття торгів об 11:00 котирування 57% паперів знизилися, тоді як акцій, що ростуть, не було.
Зниження котирувань продажу поки не настільки масове і значне, що характерно для малоліквідного українського ринку, що реагує на збільшення нестабільності, у першу чергу, падінням котирувань покупки і розширенням спредів.
Через півгодини після початку торгів у системі була зафіксована 31 угода на 3,1 млн грн. При цьому найбільш ліквідні папери Єнакіївського метзаводу та "Азовсталі", що входять у групу "Метінвест", упали відповідно на 5,9% та 3,2%, Стахановського вагонобудівного і Крюківського вагонобудівного заводів - відповідно на 3,9% та 3,2%, "Мотор-Січ" - на 2,5%.
У цілому з початку року падіння ПФТС-індексу склало 66,3%, у тому числі з початку серпня - 16,35%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас