Уряд Росії захистить росіян від українських товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Росії захистить росіян від українських товарів

Аграрний ринок
463
Росія посилить тарифну політику відносно товарів, що надходять з території України.
Перший віце-прем'єр Росії Ігор Шувалов дав доручення Мінекономрозвитку, Мінсільгоспу, Мінпромторгу та Мінфіну забезпечити захист російського ринку у зв'язку зі вступом України до Світової організації торгівлі (СОТ), повідомляє РІА Новини з посиланням на джерело в уряді Росії.
Зараз рівень тарифів на імпорт на українському ринку вдвічі нижче російського. При цьому Україна експортує основну частину товарів до Росії безмитно. Джерело РІА Новини в Мінекономрозвитку підтвердило, що доручення від Шувалова у відомстві одержали, однак відмовилося від подальших коментарів.
25 серпня Шувалов заявив, що Росія вийде з низки угод по СОТ, які не відповідають інтересам країни. Крім того, чиновник відзначав, що в найближчий рік Росія не зможе приєднатися до СОТ.
Пізніше стало відомо, що Росія може значно скоротити квоти на імпорт свинини та курятини. За словами глави Мінсільгоспу РФ Олексія Гордєєва, угоди, підписані більше трьох років тому при переговорах про вступ до СОТ, вже не відповідають інтересам Росії.
Україна вступила до СОТ в 2008 році. За умовами членства в організації, жоден член СОТ не повинен бути проти вступу в торговельний клуб нового учасника. Через це Росії тепер доведеться домовлятися з Україною.
Основним завданням СОТ, що поєднує більше 150 країн світу, є підтримка всесвітньої торгівлі й зняття загороджувальних мит на імпорт товарів. Росія намагається вступити до СОТ із середини 1990-х років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас