Росія може припинити видачу віз громадянам Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може припинити видачу віз громадянам Грузії

469
Питання видачі віз російським консульством у Грузії залишається під сумнівом, заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.
"У нинішній ситуації наші консульські установи в Грузії очевидно зможуть сконцентруватися лише на вирішенні питань, пов'язаних з реєстрацією російських громадян, що перебувають у Грузії, проблемами РАГСа, нотаріату, легалізацією документів, а все що стосується проблеми видачі віз, це залишиться під сумнівом", - сказав Нестеренко.
"Односторонній розрив дипломатичних відносин Грузією свідчить про продовження режимом Саакашвілі політики порушення прав людини відносно більше мільйона грузин, що проживають на території Російської Федерації", - підкреслив дипломат.
У результаті, за його словами, "штучно перериваються їхні зв'язки з Батьківщиною, вони втрачають можливості підтримувати традиційні контакти по діловій, професійній, політичній, культурній і сімейній лініях".
Він нагадав, що грузинською стороною була зроблена пропозиція залишити консульську присутність, яка б винятково фокусувалась на тих питаннях консульської діяльності, не пов'язаних з видачею віз.
Нестеренко підкреслив, що в МЗС Росії вже надійшла велика кількість дзвінків громадян Грузії, що проживають у Росії, із проханням прояснити ситуацію, вони висловлюють здивування в зв’язку зі сформованою обстановкою.
До 15 тисяч росіян, що перебувають на території Грузії, мають намір повернутися в Росію, повідомив Нестеренко.
"Російські громадяни вишукують можливості повернення через республіки Вірменія, Азербайджан і навіть через Туреччину, а також на ділянці грузино-російського кордону, - сказав Нестеренко. - У цей час на території Грузії перебувають до 15 тисяч громадян Росії, що бажають повернутися на батьківщину".
Як повідомлялося, президент Грузії Михаїл Саакашвілі є маріонеткою, а не самостійною фігурою, заявив мер Москви Юрій Лужков.
Британія в понеділок закликала країни Євросоюзу відкласти на невизначений термін переговори щодо укладання угоди про партнерство з Росією у зв'язку з подіями в Грузії.
Франція є супротивником введення санкцій проти Москви, заявив у понеділок французький прем'єр-міністр Франсуа Фійон.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас