У Донецьку відкрили пам'ятник Ахметову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Донецьку відкрили пам'ятник Ахметову

386
31 серпня в Донецьку в парку імені Щербакова була відкрита скульптурна композиція "Добрий Ангел Миру" на згадку про великих меценатів.
Пам'ятник являє собою статую висотою 6 метрів, на вершині якої - золотий ангел, що несе голуба в руках. Імена осіб, якими пишається Україна, висічені золотими буквами на гранях основи колони.
Установлена скульптура зі спільної ініціативи донецької міської влади і Міжнародного благодійного фонду "Добрий ангел миру". Свою місію фонд бачить у збереженні для нащадків імен людей, що віддали частину свого життя служінню ідеалам доброти та взаємодопомоги і носять горде ім'я Меценат.
Донецький "Добрий ангел миру" покликаний зберегти пам'ять про таких меценатів, як президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов, а також благодійників минулих років Василя Тарновського, Фадея Рильського, Миколу Терещенка, Богдана Ханенка.
"Сьогодні Добрий Ангел Миру розправив свої крила і над Донбасом. Нехай він високо ширяє під склепіннями мирного неба і несе в кожен дім добро, благополуччя і любов", - побажав землякам мер Донецька Олександр Лук’янченко, що був присутній на церемонії.
Подібні "ангели" є вже в 15 містах, у тому числі в Москві, Бішкеку і Пхеньяні.
Якщо меценатство Ріната Ахметова ще недавно зосереджувало в основному на рідній Донецькій області, то тепер бізнесмен розширює географію. Особливу увагу підприємець, депутат і меценат приділяє Києву.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас