Нацбанк України пом'якшив порядок отримання ліцензій на інвестиції за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк України пом'якшив порядок отримання ліцензій на інвестиції за кордон

418
Національний банк України (НБУ) зменшив кількість документів, які резиденти країни повинні подавати йому для одержання індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон.
Відповідна постанова НБУ №214 від 25 липня про внесення змін у порядок видачі таких ліцензій була зареєстрована в Міністерстві юстиції 21 серпня, оприлюднена в понеділок на сайті Верховної Ради і набуває чинності через 10 днів після її державної реєстрації.
Постановою, зокрема, скасована норма про надання інформації про банк-нерезидент, якому здійснюється переказ коштів, а також докладних даних про самого резидента, що здійснює інвестицію.
Крім того, порядок видачі ліцензій уніфікований для юридичних і фізичних осіб.
Внесеними поправками Нацбанк також чітко встановлює термін розгляду пакета документів для видачі ліцензії - не більше 25 робочих днів з моменту його одержання. При цьому висновки спеціальних державних органів з боротьби з організованою злочинністю враховуються, якщо вони надійшли протягом цього терміну.
Якщо буде потреба внесення змін у ліцензію, на розгляд відповідного запиту ліцензіата виділяється 20 днів. Однак у випадку збільшення суми інвестицій прохачеві необхідно звернутися в НБУ в порядку, передбаченому для одержання нової ліцензії.
Як повідомлялося, багато підприємств і бізнес-асоціації неодноразово заявляли про зайві труднощі порядку одержання індивідуальних ліцензій на здійснення інвестицій за кордон, що погіршує їхні конкурентні позиції на міжнародному ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас