Міністр фінансів Британії попереджає про кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Британії попереджає про кризу

468
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг заявив, що економіка країни опинилася перед обличчям найсерйознішої за останні 60 років кризи. В інтерв'ю газеті Guardian він сказав, що економічний спад буде більш глибоким і тривалим, ніж вважає більшість.
Дарлінг визнав, що багато виборців звинувачують у кризі лейбористів.
Відповідаючи на запитання Бі-бі-сі про те, що змусило його зробити подібну заяву, Дарлінг відповів: "Мені дуже важливо сказати людям у цій країні, що ми - разом з усіма іншими країнами світу - стоїмо перед обличчям унікального збігу обставин, коли кредитна криза збіглася з підвищенням цін на нафту і їжу".
При цьому, за його словами, в уряду є план, що допоможе населенню та економіці подолати важкі часи.
Очікується, що про конкретні заходи щодо боротьби із кризою влада оголосить на наступному тижні.
Що це за заходи - поки невідомо. Раніше влада давала зрозуміти, що може тимчасово заморозити податок з купівлі власності, щоб пожвавити ринок нерухомості.
Це літо принесло багато дурних новин британській економіці. Ціни на нерухомість падали з небувалою за останні 18 років швидкістю, що привело до побоювань того, що боржників почнуть активніше виселяти з будинків.
Значно знизився обсяг виданих населенню іпотечних позик.
У минулу п'ятницю Банк Англії попередив, що для запобігання ще більш серйозній кризі, необхідні екстрені заходи. Банк також повідомив про різке збільшення безробіття.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас