Поживанов запевняє, що не тільки він торгує в Україні "якісною" американською куркою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поживанов запевняє, що не тільки він торгує в Україні "якісною" американською куркою

Аграрний ринок
409
Державний комітет матеріального резерву (Держрезерв) уже законтрактував 150 тис. тонн імпортного м'яса та м'ясопродуктів. Про це в інтерв'ю тижневику "Контракти" повідомив голова Комітету Михайло Поживанов.
За його словами, Держрезерв сьогодні імпортує в основному курятину, що закуповує великими партіями на закордонних ринках.
"Американська курка навіть із урахуванням доставки, дорогих електроенергії та робочої сили виходить дешевшою", - сказав Поживанов.
Голова Держрезерву уточнив, що уряд доручив Комітету зосередитися на продажі м'яса курки в точках роздрібної торгівлі після безрезультатних інтервенцій м'ясної сировини для переробних підприємств.
"Ми забезпечили наші м’ясопереробні підприємства свининою, курятиною - всім тим, що потрібно для виробництва ковбасних і м'ясних виробів, причому за цінами більш низькими, ніж середньооптові. З Польщі, Угорщини, Голландії, Іспанії, Бразилії, США привозили до 20 тис. тонн м'яса на місяць. Але, незважаючи на інтервенції, вартість на готову м'ясну продукцію практично не знижувався, тому уряд вирішив зосередитися на курятині - основному м'ясному продукті масового споживання", - сказав Поживанов.
Голова Держрезерву, посилаючись на інформацію від американських виробників, заявив, що сьогодні імпортом курятини займаються і великі українські птахофабрики.
"Але от під якими торговельними марками це м'ясо з'являється на ринку, нам невідомо", - сказав він.
Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики Юрій Мельник заявив, що за прогнозами МінАП, імпорт м'яса в Україну за сім місяців поточного року може скласти близько 200 тис тонн., що відповідає обсягам імпорту м'яса за весь минулий рік.
Міністр уточнив, що імпортується в основному не м'ясо, а відходи від м'ясного виробництва. Тому, за його словами, середня ціна імпортованого в Україну м'яса птиці, за підсумками першого півріччя, склала 915 дол/тонну, це приблизно 4,4 грн/кг, яловичини - 911 дол/тонна, ті ж 4,4 грн/кг, свинини - 1826 доларів/тонна, близько 8,85 грн/кг.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас