Українські банки можуть пролонгувати кредити АПК, не очікуючи рішення уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки можуть пролонгувати кредити АПК, не очікуючи рішення уряду

Аграрний ринок
295
Банк "Фінансова ініціатива" підтримує наміри влади пролонгувати кредити для сільськогосподарських підприємств до 1 січня 2009 р.
Так, за словами голови правління КБ "Фінансова ініціатива" Андрія Циктора, банк готовий пролонгувати кредити українським сільгоспвиробникам через існуючі низькі закупівельні ціни на зерно, навіть якщо на це не буде відповідного рішення уряду.
"У період збору врожаю, його переробки додаткове навантаження щодо повернення кредиту змушує аграріїв ставити не це пріоритетом, не адекватний підхід до збереження врожаю, що є першочерговим для сільськогосподарського виробництва, а змушує думати про погашення кредиту", - відзначив А.Циктор.
"Самим банкам невигідно тиснути на аграріїв, щоб вони швидко та дешево продавали врожай у гарячий сезон, тільки б розрахуватися по кредитах, оскільки і першим, і другим потрібний бізнес платоспроможний. Однак при цьому може трапитися так, що відстрочка з виплат може привести і до збільшення фактично виплачених cум", - додав він.
Разом з тим, голова правління КБ "Фінансова ініціатива" не виключив, що за умови стабілізації ситуації на фінансовому ринку ставки по агрокредитах можуть і знизитися до 17-18%.
А.Циктор також підтримав ініціативу уряду пролонгувати до наступного врожаю терміни погашення кредитів агропідприємствами західних областей. За його словами, це дасть можливість стабілізувати ситуацію в агросекторі регіону, тому банк продовжить термін кредитних виплат у районах, що постраждали від повені.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас