Проїзд в київських маршрутках подорожчав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд в київських маршрутках подорожчав

1498
З 1 вересня подорожчає проїзд у столичних маршрутках, пише газета "Сегодня". Частина перевізників у п'ятницю підвищила тарифи з 2 гривень до 2,5. Перевізники запевняють, що до кінця року ціни на проїзд виростуть до 3 гривень, а можливо і до 5.
"Поки ми не піднімаємо до 3 гривень, швидше за все, тільки до 2,5, але ціна три гривні на довгі маршрути, які проїжджають понад 20 кілометрів від краю до краю, цілком обґрунтована, і якщо на них зберегти колишній тариф, то ми просто вилетимо в трубу", заявив один з перевізників Олександр Вікторов.
"Ми підвищили до 2,5 гривні і більше поки не плануємо. Могли підняти вже давно ціни, але стримував літній сезон. Пасажирів і так було мало. А з осені вирішили трохи збільшити розцінки", заявив диспетчер власника маршруту № 575 Олександр Галка.
Столична влада каже, що вже не може вплинути на ситуацію - у березні після страйку, на якому перевізники вимагали або дозволити підняти ціни, або збільшити дотації, вирішили переглянути договори з маршрутниками.
Тоді ввели не фіксований тариф, як було з 2005-го року, а плаваючий: чим більша ціна, тим вище відрахування в бюджет, говорить заступник мера Денис Басс.
"Приватні перевізники зараз мають право встановлювати ту ціну, що вони вважають адекватною, а ми можемо боротися з ними тільки одним - запускаючи більше комунального транспорту, роблячи його більш комфортним", заявив Басс.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас