Прем'єр Великобританії: Європа повинна протистояти "енергетичному пануванню" Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Великобританії: Європа повинна протистояти "енергетичному пануванню" Росії

Казна та Політика
259
Європа повинна протистояти "енергетичному пануванню" Росії, заявив прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун.
Він пообіцяв чинити тиск на європейських лідерів, з тим, щоб збільшити фінансування енергетичних проектів в Каспійському регіоні, які дозволили б понизити залежність від російських вуглеводнів і транспортних систем.
Як відзначив британський прем'єр, Росія повинна "грати по правилах", якщо вона хоче скористатися перевагами від членства в таких міжнародних об'єднаннях, як "велика вісімка", Організація економічного співробітництва і розвитку і Усесвітня торгова організація.
По словах Брауна, він повідомив в телефонній розмові президента РФ Дмитра Медведєву, що Москва повинна чекати "рішучої відповіді" від європейських лідерів на засіданні Ради ЄС, яка відбудеться 1 вересня в Брюсселі, передає Reuters з посиланням на британські ЗМІ.
Напередодні прес-служба Д.Медведєва вказала, що глава Російської держави в телефонній розмові "роз'яснив Г.Брауну мотиви ухвалення рішення про визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії".
Зокрема, було відмічено, що розв'язана Михайлом Саакашвілі агресія проти народу Південної Осетії привела до корінної зміни умов, в яких до цього протягом 17 років робилися спроби врегулювання відносин Південної Осетії і Абхазії з Грузією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас