Alitalia фактично оголосила себе банкрутом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alitalia фактично оголосила себе банкрутом

328
Проблемна італійська авіакомпанія Alitalia звернулася за судовим захистом від кредиторів у рамках закону про банкрутство, одночасно намагаючись домовитися про угоду, що забезпечує її виживання в довгостроковій перспективі, повідомляє 29 серпня BBC News.
Звернення авіаперевізника в суд з таким проханням фактично означає, що компанія оголосила себе неплатоспроможною.
У компанію буде призначений зовнішній керуючий, що буде здійснювати нагляд за проведенням плану радикальної модернізації операцій Alitalia, у той час як вона продовжить виконувати рейси.
Компанія, що втрачає 2 млн. євро на день, живе за рахунок наданої урядом позики розміром 300 млн. євро.
У цей час готується план розподілу авіаперевізника на дві компанії і продажу акцій нової структури іноземній авіакомпанії.
Майбутнє Alitalia буде залежати від залучення нових інвестицій і здатності переконати профспілки в необхідності значного скорочення робочих місць.
Інтерес до інвестування в нову структуру, що виникне після роздроблення існуючої компанії, проявили Air France KLM та Lufthansa.
Звернення до суду дасть компанії час на вироблення угоди про те, як вона буде працювати далі.
При розподілі в нову компанію будуть виділені місцеві авіаперевезення, що приносять прибуток. Контролювати компанію буде консорціум італійських інвесторів, у число яких увійде бюджетна авіакомпанія Air One, що фактично зливається з Alitalia.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас