Експерти розходяться у думках щодо розвитку ситуації на ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розходяться у думках щодо розвитку ситуації на ПФТС

Фондовий ринок
379
Експерти українських інвестиційних компаній розходяться в думках щодо подальшого розвитку ситуації на українському фондовому ринку.
"На ринку склалася парадоксальна ситуація. Поточне значення ПФТС-індексу не тільки нижче від всіх прогнозів, зроблених на початку року, але й поступається найпесимістичнішим оцінкам, зробленим лише два місяці тому", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" (Київ) Володимир Ланда.
Він відзначив, що інвестбанки вважають поточні рівні досить привабливими і не поспішають скуповувати українські акції, надаючи зневіреним інвесторам, готовим продавати за будь-якою ціною, відповідну можливість. "Як тільки потік замовлень на продаж висохне, фондовий ринок відновить зростання, темпи якого, цілком імовірно, будуть порівнянні з нинішніми темпами падіння", - прогнозує експерт.
Низьку активність іноземних інвесторів відзначає також трейдер інвесткомпанії "Галт&Таггарт Сек’юрітіз" (Київ) Володимир Волков. "Ситуація стабілізується, коли інвестори знову звернуть увагу на Україну, і ринок, відповідно, перейде в зростання. Однак на даний момент ми не очікуємо підвищення активності гравців", - сказав він, не виключивши, однак, можливості перелому ситуації вже у вересні поточного року.
У той же час директор департаменту продажів "Конкорд Капітал" (Київ) Роман Насиров, зі свого боку, відзначив, що ринок почав відігравати вже сьогодні. За його словами, із середи спостерігається збільшення активності закордонних інвестфондів.
Крім того, Насиров очікує, що "уже сьогодні ринок, можливо, закриється "у плюсі", якщо, звичайно, новини зі світових фондових майданчиків будуть позитивними".
Як повідомлялося, ПФТС-індекс протягом кількох торговельних сесій демонструє негативну динаміку. Зокрема, 28 серпня він оновив черговий мінімум, упавши на 5,48%, або на 29,79 пункту, - до 513,84 пункту на тлі різнонаправленої динаміки світових фондових індексів.
За даними агентства Bloomberg, американські фондові індекси за підсумками торгів у четвер виросли на найбільше значення за три тижні - близько 1,5% - на позитивних статданих щодо темпів економічного зростання в США.
Європейські індекси також демонстрували зростання на позитивних даних зі США.
Підйом російського ринку акцій у четвер став максимальним з кінця січня, фондові індекси додали більше 4% на тлі нафти, що подорожчала, і сильних даних зростання ВВП США за другий квартал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас