Фондова біржа ММВБ починає публікацію нового галузевого індексу "Індекс ММВБ - Фінанси" (MICEX FNL) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондова біржа ММВБ починає публікацію нового галузевого індексу "Індекс ММВБ - Фінанси" (MICEX FNL)

Фондовий ринок
346
З 3 вересня 2008 року Фондова біржа ММВБ розширює сімейство галузевих індексів, починаючи публікацію нового індикатора російського фондового ринку - "Індекс ММВБ - Фінанси" (MICEX Financials Index, MICEX FNL) - індексу компаній фінансово-банківської галузі.
Як повідомляє прес-служба біржі, новий індекс доповнив групу галузевих індексів, що публікуються Фондовою біржею ММВБ із 2007 року. На сьогоднішній день у базу розрахунку MICEX FNL включені акції банків, що демонструють стійкий рівень ліквідності на торгах Фондової біржі ММВБ, сукупна капіталізація яких становить близько 2,2 трлн. руб. (95 млрд. дол.). Правилами розрахунку галузевих індексів у новій редакції, які вводяться в дію одночасно з початком публікації індексу MICEX FNL, передбачається, що до складу індексу можуть також входити акції страхових компаній.
З огляду на специфіку сегмента банківських акцій, представлених на біржовому ринку, Правилами передбачено максимальне обмеження ваги акцій одного емітента в індексі 30% (на дату ребалансування бази розрахунку індексу), що відповідає встановленій нормативними правовими актами РФ максимально припустимій вазі акцій емітента в індексі, що може використовуватися як основа для побудови індексних ПІФів. За дату початку розрахунку нового індексу прийнято 31 грудня 2004 року, початкове значення індексу встановлене на рівні 1000 пунктів. Для ефективного використання індексу MICEX FNL з першого дня його публікації був здійснений ретроспективний розрахунок значень індексу за період з 31 грудня 2004 року.
У цей час Фондова біржа ММВБ розраховує для ринку акцій композитний індекс - Індекс ММВБ, галузеві індекси - MICEX O&G, MICEX PWR, MICEX TLC, MICEX M&M і MICEX MNF, капіталізаційні індекси - MICEX LC, MICEX MC і MICEX SC, для ринку корпоративних облігацій - індекс MICEX CBI.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас