Експерт: Падіння фондового ринку в РФ спричинило відтік російського капіталу з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Падіння фондового ринку в РФ спричинило відтік російського капіталу з України

Фондовий ринок
267
Різке падіння російського фондового ринку на тлі політичного конфлікту в Грузії спричинило відтік російського капіталу з України.
На думку фахівців КУА Foyil Asset Management Ukraine, на цей процес вплинули два фактори: значне здешевлення активів у Росії і звітність окремих українських підприємств, що не виправдала очікувань аналітиків, повідомляє прес-служба Foyil.
"Падіння російського ринку було настільки сильним, що привело до утворення короткострокового "вакууму", що привів до часткового відтоку капіталу з українського ринку, - вважає віце-президент та інвестиційний керуючий Foyil Asset Management Ukraine Дмитро Мошкало. - На цьому тлі є резон перевести капітал у російські активи, щоб, через певний час, зафіксувати прибуток".
На думку експерта, зі стабілізацією ситуації навколо грузинських автономій російський ринок відіграє нагору. Тому не можна виключати повернення російського капіталу на український фондовий ринок. "З нормалізацією ситуації на міжнародній арені РТС відіграє свої позиції. У середині вересня можна чекати числа 10 вересня певного відновлення акцій відносно "просідання", що відбулося на цьому тижні", - відзначив Мошкало.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас