Американський інвестбанк зізнався у плагіаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський інвестбанк зізнався у плагіаті

184
Американський інвестиційний банк Lehman Brothers зізнався в плагіаті, розіславши своїм клієнтам листа з вибаченнями за аналітичний звіт, "дуже схожий" на дві доповіді, підготовлені в 2007 році аналітиком компанії C. Bernstein & Co. Тоні Сакконахі (Toni Sacconaghi). Про це пише The Wall Street Journal.
За словами представника Lehman Brothers, банк провів ретельне розслідування цього випадку. З'ясувалося, що звіт банку містив у собі кілька сторінок графіків і супровідного тексту, схожі з даними Bernstein. Газета з посиланням на свої джерела повідомляє, що співробітник Lehman Brothers, відповідальний за підготовку документа, більше в банку не працює.
У той же час представник Bernstein висловив подяку Lehman Brothers за те, що банк проінформував своїх клієнтів і вибачився перед компанією та справжнім автором звіту.
Це не перший подібний випадок, пише видання. Так, в 2004 році неназвана нью-йоркська консалтингова компанія подала в суд на німецький банк. Американська фірма виявила, що кілька десятків підготовлених нею аналітичних звітів були опубліковані на сайті банку за його авторством.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас