"ТАС" іде в ширину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ТАС" іде в ширину

Фондовий ринок
624
Фінансова група "ТАС" планує придбання на страховому ринку України. Як повідомив власник групи Сергій Тігіпко, "ТАС" близька до завершення угоди з входження в капітал української страхової компанії, лізинговій компанії та компанії фінансового посередника. "Сума угоди буде значна. Ми це можемо зробити (закрити угоду) за тиждень-два", - сказав він.
Раніше пан Тігіпко заявляв, що має намір сконцентруватися на страховому бізнесі і придбати одну або кілька страхових компаній. "Група вела переговори з декількома СК. Останньою була СК "Бусин", - заявило на правах анонімності джерело в страховому бізнесі.
СК "Бусин" торік заявляла про свою зацікавленість у залученні стратегічного інвестора, але, за словами її голови правління Лариси Непочатової, домовленості про угоду з "ТАС" немає: "Ми ведемо переговори з різними компаніями - з резидентами і нерезидентами. Коли ведуться переговори, підписується угода про конфіденційність. Але в цьому випадку - покупці "ТАС" страхової компанії - мова йде не про нас".
Як стало відомо "ЭИ", інтерес групи "ТАС" могла викликати СК "АІС-Поліс", що входить у корпорацію "АІС", співвласником якої є народний депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш. Крім СК, у групу входить Кременчуцький автоскладальний завод, спеціалізовані автоцентри Citroеn, SsangYong, Audi та Ford, "Франсавто" (офіційний імпортер і дистриб’ютор автомобілів марки Citroеn), "КМ-Україна" (офіційний імпортер і дистриб’ютор автомобілів марки SsangYong), автотранспортна компанія "АІС Транс Авто", лізингова компанія "АІС-Лізинг", фінансова компанія "Єврокапітал".
"Не можу нічого говорити із цього приводу", - заявив голова правління СК "АІС-Поліс" Андрій Ткаченко. Керівник компанії "АІС-Лізинг" Володимир Руденко додав, що йому нічого невідомо про переговори про придбання компанії. В "ТАС" теж відмовилися коментувати тему покупки страховика - голова правління СК "ТАС" Дмитро Грицута перебував у відпустці.
На думку страховиків, інтерес групи до придбань СК викликаний бажанням збільшити частку ринку, хоча і ризикова, і лайфова компанії групи вже займають лідируючі позиції у своїх сегментах. "Є два способи збільшити частку на ринку - за рахунок органічного зростання, поліпшення показників компанії або за рахунок покупки і приєднання інших компаній. "ТАС" іде і першим, і другим шляхом", - вважає голова правлінія СК "Аска" Олександр Сосіс.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас