Через півстоліття Британія стане найбільш густонаселеною країною ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через півстоліття Британія стане найбільш густонаселеною країною ЄС

235
Європейська комісія провела дослідження, що показало, що приблизно через півстоліття Великобританія обжене Німеччину і стане найбільш густонаселеною країною Євросоюзу, пише сьогодні, 27 серпня, газета The Times.
Нові дані Єврокомісії показують, що через 50 років чисельність населення Об'єднаного Королівства виросте з 60,9 мільйона до 77 мільйонів, у такий спосіб зробивши Британію найбільш густонаселеною країною Євросоюзу. Зростання населення, на думку експертів, відбудеться в основному за рахунок імміграції.
Також під час дослідження було встановлено, що населення Кіпру через 50 років збільшиться на 60%, Ірландії і Люксембургу - більш ніж на 50%.
При цьому населення Німеччини знизиться з 82 до 70 мільйонів людей. Зниження чисельності населення буде зафіксовано також у Латвії - на 26%, Литві - на 24%, Румунії - на 21% і Польщі - на 18%.
Що стосується літнього населення в Європі, то через півстоліття, за прогнозами експертів, їхня чисельність потроїться і складе 61 мільйон чоловік. При цьому на одного пенсіонера буде припадати два працездатні чоловіки, у той час як зараз даний показник становить чотири на одного.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас