Провалився нижче нікуди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Провалився нижче нікуди

Фондовий ринок
401
Вчора індекс ПФТС знову знизився на 3,64%, обновивши мінімум із січня 2007 р. і досягши позначки 570,87 пункту.
Зниження відбувалося на тлі падіння на світових майданчиках. Активність на ринку була невеликою, укладено 305 угод на суму 51,77 млн. грн. Особливим попитом користувалися акції підприємств металургійного сектора: Єнакіївського метзаводу (44 угоди), "Азовсталі" (30 угод) та Алчевського меткомбінату (23 угоди). Більше за інших серед блакитних фішок впали папери "ЛуАЗа" - на 13,33%, Полтавського ГЗКа - на 12,15%, "Мотор Січі" - на 9,71%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 9,42%, Маріупольського заводу важкого машинобудування - на 9,24%, Єнакіївського метзаводу - на 9,11%, "Азовсталі" - на 7,28%, Укрсоцбанку - на 5,93%. За більш ніж десятьма емітентами протягом дня падіння ціни становило від 8%.
На думку брокера ІК "Юпрас Капітал" Євгенія Пшеничного, український фондовий ринок сьогодні обвалився слідом за російським на інформації про підписання президентом Росії указів про визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. Також у понеділок, коли торги на ПФТС не проводилися, американські торговельні майданчики закрилися істотним зниженням через загострення проблем у фінансовому секторі. "Зокрема, не виправдалися надії на покупку пакета акцій Lehman Brothers південнокорейським Korea Development Bank, були погіршені прогнози аналітиків щодо акцій страхового гіганта American International Group, а також розорився один з дрібних банків США (дев'ятий з початку року)",- відзначив Пшеничний.
На думку керівника торговельного департаменту КУА "Тайгер Ессет Менеджмент" Романа Вареника, зниження відбувалося внаслідок коротких продажів місцевих торговців: "Наші місцеві торговці, які розуміли, що ринок буде падати, робили короткі продажі, а потім трохи відкуповувалися. Але наприкінці дня великі гравці торхи підтягли ринок". На його думку, учасники ринку сходяться в думці, що ринок може просісти до 550 пунктів найближчим часом. "Спочатку вітчизняний ринок падав, оскільки папери були сильно переоцінені. Але, якщо падіння буде тривати, ми станемо маріонетковим ринком. У нас не працює програма з розвитку фондового ринку, держава не виділить грошей для підтримки ринку. Тому ніхто з гравців не зацікавлений самостійно тягти ринок вгору", - відзначив Вареник.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас