Росія поплатиться своїм фондовим ринком за конфлікт із Грузією - західні експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія поплатиться своїм фондовим ринком за конфлікт із Грузією - західні експерти

Фондовий ринок
602
За відсутності важелів впливу Заходу на Москву, Росія поплатиться своїм фондовим ринком за конфлікт із Грузією, наводить агентство Reuters думки західних політиків.
"Вони (Росія) поплатяться своєю репутацією у світі, готовністю компаній інвестувати в Росію, станом російського фондового ринку, і деякі росіяни про це пам'ятають", - цитує агентство західного дипломата, що побажав залишитися неназваним.
Роберт Легвольд, професор політології в інституті Гаррімана при Колумбійському університеті, вважає, що американський Конгрес може заблокувати російсько-американську угоду про мирний атом, підписану в нинішнього року.
Конфлікт негативно позначиться в цілому на двосторонніх відносинах Росії і США, тому що обидва кандидати в президенти - Джон Маккейн і Барак Обама (уже після початку конфлікту) різко висловлювались за виключення Росії з G8. Обама також недавно закликав переглянути угоди про вступ Росії у СОТ.
На минулому тижні спреди російських паперів виросли до максимального рівня за чотири місяці, тому що інвестори побоюються геополітичних і фінансових ризиків. Основною причиною такого розширення називають збройний конфлікт між Росією та Грузією в самопроголошеній республіці Південна Осетія, незважаючи на те, що російська сторона почала вивід своїх військ із грузинської території.
П'ятирічні російські дефолтні свопи розширилися на 3 базисних пункти до 131-133 базисних пунктів, повідомив трейдер одного з європейських банків, а російський фондовий ринок (MCX) знизився майже на 1,0%. Золотовалютні резерви Росії, треті за розміром у світі, скоротилися вперше за два місяці, тому що центробанк РФ витратив мільярди доларів для підтримки рубля в період збройного конфлікту, стверджує Reuters.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас