UNIQA не стала перестраховуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UNIQA не стала перестраховуватися

Фондовий ринок
241
Найбільша страхова група Австрії UNIQA виводить в Україну свій підрозділ з нерухомості UNIQA Real Estate. В Україні компанія зосередиться на покупці готових об'єктів офісної та торговельної нерухомості, для чого планує виділити 150 млн євро.
UNIQA Real Estate на кінець 2007 року управляла 52 об'єктами нерухомості (переважно офісної) загальною орендною площею 196,687 тис. кв. м. Компанія належить найбільшому страховикові Австрії - UNIQA Group Austria. Прибуток групи в 2007 році - 340 млн євро. В Україну UNIQA Group вийшла у квітні 2006 року, зараз страховикові належить 35% СК "Кредо-Класик" і 80,5% компанії "UNIQA-життя".
У минулу середу Антимонопольний комітет задовольнило клопотання UNIQA Real Estate про покупку більш ніж 50-процентних часток відразу в трьох українських підприємствах, що володіють об'єктами нерухомості: ЗАТ "Асена", Albarama Ltd і ТОВ "Аве-Плаза". "Аве-Плаза" (раніше належало концерну "АВЕК і Ко" Олександра Фельдмана) володіє торгово-офісним центром Ave Plaza загальною площею 23 тис. кв. м у Харкові. Його введення в експлуатацію заплановано на осінь цього року. "Асена" управляє торгово-розважальним центром City Center (загальна площа 28 тис. кв. м, відкритий в 2006 році) у центрі Миколаєва на перетині проспекту Леніна і вулиці Садової.
У п'ятницю стало відомо ще про два придбані об'єкти компанії. Як розповів голова UNIQA Real Estate Крістіан Траунфеллнер, компанія купила приміщення старого інституту на вулиці Велика Арнаутська в Одесі загальною площею 8,49 тис. кв. м, що буде реставровано під офісні приміщення, а також офісний центр на вулиці Рейтарській в Києві загальною площею 3,69 тис. кв. м. "В основному ми будемо купувати офіси. Як виняток, ТРЦ, що перебувають у гарному стані і розташовані в центрі міста", - сказав Траунфеллнер. За його словами, компанія зацікавлена в покупці готових об'єктів у Донецьку, Дніпропетровську та інших великих містах. Усього в Україну UNIQA Real Estate має намір інвестувати порядку 150 млн євро.
Сегменти офісної і торговельної нерухомості є найбільш "динамічними і затребуваними в Україні". UNIQA Real Estate може розраховувати на прибутковість не менше 9-11% річних, відзначає гендиректор Austria Real Invest Михайло Меркулов. У річному звіті "Української торговельної гільдії" сказано, що практично у всіх великих містах через збільшення ділової активності торік було зафіксовано зростання платоспроможного попиту на якісні офісні приміщення на 5-10%: "Особливо гостро дефіцит площ відчувається в Донецьку та Одесі, де одні з найбільш високих ставок".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас