Форекс - огляд ринку за понеділок 25.08.2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс - огляд ринку за понеділок 25.08.2008

Фондовий ринок
264
11:00 - Індекс IFO - Ділові настрої, Ділові очікування й Поточні настрої (Очікувані новини). Публікація новини була перенесена на вівторок, що розчарувало спекулянтів і курс EURUSD вже до середини дня був загнаний вище тижневої крапки обертання (Pivot).
(Неочікувана новина) Приблизно в цей же час виступав голова Банку Японії - Сіракава, який в своїй промові сказав одну фразу, що, на тлі перенесення дати публікації індексу IFO, зрушила настрої спекулянтів вбік продажу долара. Фраза звучала в такий спосіб: "Поки неясно, чи закінчилися негативні наслідки ситуації в США".
З однієї сторони фраза вочевидь вказує на те, що раніше було прийнято вважати, що Америка потихеньку починає справлятися зі своїми проблемами в кредитуванні, але з іншого боку, фраза несе в собі інформацію про те, що все ще сильні сумніви щодо відновлення економіки США. Новина виглядає вкинутою в ринок саме в момент слабості євро, від чого складається враження вербальної інтервенції з метою знизити ціну долара, щоб знову купити його від більше вигідних рівнів.
15:30 - Індекс ФРС Чікаго (неочікувана новина), у США за липень.
Індекс склав - 0.62 проти червневого - 0.59, що збільшило ймовірність початку рецесії. Новина, після перенесення публікації індексу IFO, переважила чашу ваг вбік євро та зрушила ціну EURUSD до 1.4807.
До публікації даних від ФРС на ринку з'явився коментар міністра нафтової промисловості Ірану, який сказав, що країни ОПЕК, можливо, "враховують" те, що необхідно стримувати падіння цін на нафту, які опустилися з рекордних максимумів у липні. Коментар надихнув спекулянтів, і нафта була знову куплена, від чого долар й ослабнув.
17:00 - Продажі існуючих будинків на вторинному ринку житла (Очікувана новина) у США за липень.
За прогнозами національної Асоціації Рієлторів, передбачалося збільшення на 0.8% до 4.9 млн. будинків на місяць, але дані виявилися кращими за прогноз.
Продажі нових будинків збільшилися на 3.1% до 5.0 млн. будинків, проти переглянутого червневого значення 4.85 млн. будинків. Таке підвищення продажів стало можливо завдяки новій податковій політиці, що припускає істотне зниження оподатковування для тих, хто зараз вирішив купити житло.
Згідно з даними від "Freddie Mac", продажі існуючих будинків на Заході за місяць збільшилися на 1.0% до 1.03 млн. будинків на місяць, а середня ціна будинку для однієї родини склала $ 288 400, що на 17.2% нижче червня 2007 року;
- продажі існуючих будинків на Заході за місяць підстрибнули на 9.7% до 1.13 млн. будинків на місяць, а середня ціна будинку для однієї родини склала $ 273 200, що на 22.2% нижче липня 2007 року;
- продажі існуючих будинків на Середньому Заході за місяць зросли на 0.9% до 1.12 млн. будинків на місяць, а середня ціна будинку для однієї родини склала $ 175 400, що на 1.0% вище липня 2007 року;
- продажі існуючих будинків на Північному сході за місяць зросли на 9.7% до 900 тис. будинків на місяць, а середня ціна будинку для однієї родини склала $ 278 700, що на 4.9% нижче липня 2007 року.
- продажі існуючих будинків на Півдні за місяць зісковзнули вниз на 0.5% до 1.85 тис. будинків на місяць, а середня ціна будинку для однієї родини склала $ 179 300, що на 3.5% нижче липня 2007 року.
Дані позитивні, тому що в цьому місяці, вперше за п'ять місяців, з'явилося перше підвищення загального показника продажів. Раніше лише в одному регіоні та декількох містах був відзначений приріст продажів, а в липні продажі підвищилися вже в трьох регіонах з чотирьох. Проте, фахівці з нерухомості стверджують, що для того, щоб крім продажів ще й почали рости ціни на нерухомість необхідно, щоб ринок дійшов дна.
На цій новині долар зміг повернути собі частину втрачених позицій.
19:30 - з'явилася інформація від ОПЕК, за твердженнями якої, ОПЕК, напевно, залишить видобуток нафти на колишніх рівнях, що відразу істотно знизило на неї ціну, а долар продовжить рости.
За матеріалами:
Real Trade
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас