Зростання ВВП країн-учасниць ОЕСР виявилось у ІІ кварталі мінімальним за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП країн-учасниць ОЕСР виявилось у ІІ кварталі мінімальним за 7 років

Казна та Політика
103
Економічне зростання розвинених країн у другому кварталі перебувало біля мінімального рівня майже за сім років, пише The Wall Street Journal з посиланням на опублікований у середу звіт Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).
Середній ВВП тридцяти країн-членів ОЕСР у квітні-червні 2008 року виріс усього на 0,2% у порівнянні з першим кварталом, і на 1,9% щодо другого кварталу 2007 року.
Це стало результатом сукупного негативного впливу як кредитної кризи, так і неймовірної активності та зростання цін на сировинному ринку, відзначається у звіті.
Відповідно до підрахунків ОЕСР, більш слабке економічне зростання країн-членів цієї організації спостерігалося тільки в третьому кварталі 2001 року, коли їх загальний ВВП скоротився на 0,1%. Показники темпів зростання економіки в річному вирахуванні останній раз були на більш низькому рівні в другому кварталі 2003 року - близько 1,4%.
Мінімальне зростання у другому кварталі цього року спостерігалося в групі країн "Великої сімки", ВВП яких збільшилося всього на 0,1% на тлі скорочення економік Японії, Франції, Німеччини та Італії.
Зростання економіки США на 0,5% виявилося найбільшим серед країн "Великої сімки". Більше того, на частку США припадає близько 0,6% від сумарного збільшення обсягу виробництва країн ОЕСР у річному вирахуванні (1,9%), тоді як частка країн єврозони становить усього 0,4%, Японії - 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас