Ринок підвищує шанси на збереження ставки ФРС до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок підвищує шанси на збереження ставки ФРС до кінця року

Банківські метали
191
Уолл-стріт усе більше зміцнюється в думці, що Федеральна резервна система (ФРС) не буде змінювати базову процентну ставку аж до кінця року, з огляду на кризу, що поглиблюється, навколо Fannie Mae та Freddie Mac і невизначену економічну кон'юнктуру.
Голова Федерального резервного банку Міннеаполіса Гері Стерн сказав у середу в інтерв'ю Bloomberg Television, що зниження, що відбулося, цін на нафту, можливо, допоможе збити інфляцію в США, дозволивши ФРС і далі тримати нинішню паузу.
"Зараз підходящий момент, щоб зберігати спокій, тому що, думаю, нас чекають більш сприятливі новини з інфляційного фронту", - сказав він. Нафта подешевшала за останні півтора місяці на 22%.
У той же час Г.Стерн, як й інші голови окружних банків ФРС, сказав, що підвищення ставки з нинішнього низького рівня може відбутися ще до того, як економіка вийде на траєкторію зростання.
Він підкреслив, що інфляція в США зараз перебуває вище рівня, що він вважає прийнятним.
Г.Стерн вважає, що порятунок державою Fannie Mae та Freddie Mac був би неправильним з погляду адекватної оцінки інвесторами ризиків, тому що деякі учасники ринку після цього прийдуть до висновку, що є компанії, які занадто великі, щоб влада їм дозволила впасти. У той же час в умовах фінансової нестабільності такі кроки можуть бути виправдані, визнав він.
Відповідно до котирувань ф'ючерсів, ринок оцінює зараз імовірність збереження базової ставки ФРС незмінною до кінця року на рівні 79%. Минулого тижня шанси такого варіанта розвитку подій були на рівні 65%.
Одним з факторів стало поглиблення в останні дні кризи навколо Fannie Mae та Freddie Mac і зростаюча впевненість інвесторів у тому, що держава в підсумку буде змушена прийти на допомогу гігантам, які можуть зіткнутися із труднощами при рефінансуванні боргів. Все це підсилює напругу на фінансовому ринку і підвищує невизначеність економічної ситуації.
Економісти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікують підвищення ставки по федеральних фондах з нинішніх 2% до 2,25% тільки в першому кварталі майбутнього року.
Наступне засідання Комітету відкритих ринків пройде 16 вересня. На попередньому засіданні ФРС, що пройшло 5 серпня, ставка "овернайт" була збережена без змін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас