Індекси в Європі виросли в середу слідом за акціями видобувних компаній і чипмейкерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі виросли в середу слідом за акціями видобувних компаній і чипмейкерів

Фондовий ринок
55
Європейські фондові індекси зросли за підсумками торгів у середу вперше за три дні, оскільки підвищення вартості сировини викликало зростання котирувань акцій видобувних компаній.
Крім того, гарна звітність Hewlett-Packard Co. вплинула на папери європейських виробників чипів, повідомило агентство Bloomberg.
Найбільший світовий виробник персональних комп'ютерів HP перевищив прогнози, збільшивши чистий прибуток у третьому фінансовому кварталі на 14% за рахунок зростання продажів на закордонних ринках. HP також дав оптимістичний прогноз на поточний квартал, трохи розсіявши побоювання інвесторів з приводу можливого зниження попиту на комп'ютери у світі через зростання курсу долара і можливого уповільнення економіки кількох країн.
На цій новині вартість паперів найбільшого чипмейкеру регіону STMicroelectronics зросла на 2,4%, провідного німецького представника даної галузі Infineon Technologies - на 1,8%.
Котирування цінних паперів Yara International ASA, найбільшого у світі виробника добрив, зросли на 3,9%, K+S AG - на 6,4%. Це відбулося після повідомлення Israel Chemicals про п'ятикратне зростання прибутку в другому кварталі.
Ціна акцій BHP Billiton злетіла на 6,7%, Rio Tinto - на 7,4%. Мідь подорожчала другий день поспіль, причому у вівторок її вартість підскочила більш ніж на $220 за тонну. Підвищилися також ціни на срібло, золото та нікель.
"У довготерміновій перспективі, безсумнівно, треба грати на сировинних акціях, - вважає заступник директора з інвестиційної стратегії Axa Investment Managers Франц Вензель. - Зростання на emerging markets буде їх підтримувати".
Експерти Goldman Sachs прогнозують, що ціна на нафту цього року ще поб'є рекорд в $147,27 за барель, установлений у липні, через попит з боку країн emerging markets.
Папери Tullow Oil Plc подорожчали на 6,8% після того, як аналітики UBS підвищили рейтинг акцій британської компанії до "купувати" з "нейтрально", посилаючись на можливість виставляння заявок на її купівлю.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 50 виріс за підсумками торгів у середу на 15,53 пункту (0,47%) - до 3295,28 пункту.
Британський FTSE піднявся на 51,4 пункти (0,97%) - до 5371,8 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав 33,08 пункту (0,76%) і склав 4365,87 пункту.
Німецький DAX збільшився на 35,37 пункту (0,56%) - до 6317,8 пункту.
10 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи виросли за підсумками торгів в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас