Два лондонські аеропорти виставлять на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два лондонські аеропорти виставлять на продаж

Казна та Політика
93
У столиці Великобританії і її передмістях ВАА належать основні аеропорти Хітроу, Гатвік і Станстед.
Антимонопольне відомство Великобританії вирішило, що компанія ВАА, що володіє та управляє сімома основними британськими аеропортами, повинна продати три з них. BAA рекомендовано позбутися від двох із трьох лондонських аеропортів та одного із двох аеропортів у Шотландії.
У столиці Великобританії і її передмістях ВАА належать основні аеропорти Хітроу, Гатвік і Станстед. У Шотландії - аеропорти Глазго та Единбурга, передає Бі-Бі-Сі.
Остаточне рішення відносно майбутнього компанії буде прийнято у квітні 2009 року. Відзначимо, що BAA володіє 65% акцій аеропорту Неаполя, а також управляє аеропортами Балтімор-Вашингтон, Бостон-Логан і Піттсбург у США. Крім того, компанія займається девелоперським бізнесом.
Компанія British Airports Authority була заснована в 1965 році. Раніше контролем цивільної авіації в Британії займалося міністерство оборони, однак з розвитком флоту та збільшенням числа рейсів для військових це виявилося занадто складним.
В 1986 році British Airports Authority стала офіційно йменуватися ВАА і роком пізніше вийшла на біржу.
Улітку 2006 іспанська компанія Ferrovial придбала 83% акцій ВАА і тим самим одержала контроль над найбільшим британським оператором аеропортів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас