ЗМІ: Падіння фондового ринку РФ пов'язане з негативним новинним фоном за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Падіння фондового ринку РФ пов'язане з негативним новинним фоном за кордоном

Фондовий ринок
263
Вчорашнє падіння російського фондового ринку більшість експертів пов'язують з негативним новинним фоном за кордоном. Як пишуть в середу російські оглядачі, падіння було спровоковане негативною динамікою американського ринку, основні індекси якого напередодні втратили 1,5% на тлі новин про Fannie Mae і Freddie Mac.
Вчора індекс ММВБ впав на 6,01% - до 1361,54 пункту. Індекс РТС знизився на 5,08% - до позначки 1687,99 пункту. Обіг торгів у РТС перевищив 49 млн дол., а на ММВБ досяг приблизно 45 млрд руб.
Прогнози аналітиків дещо песимістичні, пише в середу газета "РБК-daily", адже не варто забувати про те, що ліквідність на фондовому ринку скорочується зважаючи на відтік коштів іноземних інвесторів. Більшість видань вказують на занепокоєння західних інвесторів у зв'язку з міжнародними наслідками російсько-грузинського конфлікту.
"Наростаюча конфронтація між Росією і США сприяє виведенню коштів інвесторів з російського ринку, сплеск якого, швидше за все, і відбувся у вівторок", - відзначив в бесіді з "РБК-daily" аналітик ЯРЕМ "АнтантаПіоглобал" Олександр Потавін.
Газета "Коммерсант'" ц зв'язку з цим звертає увагу на екстрене засідання, що відбулося вчора, ради НАТО щодо ситуації в Південній Осетії, що послужило чинником невизначеності для інвесторів.
У свою чергу "Час Новин" відзначає як додатковий чинник, що підкосив російський ринок, зниження цін на нафту. Вчора вона дешевшала на тлі новин, що ослабили побоювання, що тропічний шторм "Фей" завдасть збитку нафтовидобувній інфраструктурі в Мексиканській затоці. До середини дня ф'ючерси на нафту марки Brent знизилися на 0,8%, до 111,04 дол. за барель.
Проте, у російських гравців своя версія того, що відбувається. Вони впевнені, що на ринку діють "ведмеді", мета яких — опустити індекси до мінімуму, добившись спрацьовування маржин-call у російських гравців, пише газета "Коммерсант'".
"У нинішній ситуації падіння індексу РТС ще на 10% виглядає цілком реальним, а якщо це відбудеться, маржин-call змусять російських гравців активно продавати папери", - вважає трейдер ФК "Уралсіб" Арно Кукк. Коли папери досягнуть нових мінімумів, спекулянти почнуть купувати російські активи.
Експерти сходяться на думці, що в російських паперах зараз закладені ризики, рівень яких значно перевищує той, що реально існує. Аналітики не беруться прогнозувати, коли на ринку почнеться стабільне зростання. Проте, на думку експертів, те, що відбувається надалі призведе до виникнення проблем з кредитуванням у російських компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас